Keskustelu:Johanna Kustannus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Paljaat uneksijat ei ollut artisti, vaan tuonniminen kokoelmalevy ilmestyi vapuksi 1987. Mukana Froikkarit, Nurmio ja silloin radio-ohjelmistaan tuttu naiskoomikkoryhmä Hävykkäät. --Frank 15. syyskuuta 2006 kello 14.59 (UTC)

Listaus on heidän kotisivuiltaan. En minä päästänikään näitä tietoja keksi. poistetaan. :) nyt tarvitsen vain hetken työrauhaa... Jos löydät mokia, korjailethan tänne keskustelun puolelle, niin ei mene tallennus päällekkäin... --Tnethacker 15. syyskuuta 2006 kello 15.04 (UTC)
Hahaa. Ratkaisu löytyi. Johanna kustannus joka on julkaissut nuo levyt, oli eri yritys. Sama "tuotemerkki" on vaihtanut omistajaa useampaan otteeseen.

Kannattaa olla muuten tarkkana tämän artikkelin kanssa, sillä nämä Love Recordsin raunioille perustetut yhtiöt muodostavat melkoisen vyyhdin. On kustannusyhtiötä (oikeudet omistava yhtiö) ja levy-yhtiötä (julkaisee levyt), osa samoilla nimillä jne. jotka ovat vaihtuneet vuosien varrella. --TBone 15. syyskuuta 2006 kello 15.50 (UTC)

Silläpä juuri tarvitsenkin sen työrauhan, että voin lukea nuo oikeuden päätökset läpi ja poimia parhaat palat tänne. Nyt olen jo artikkelin puolessa välissä :) --Tnethacker 15. syyskuuta 2006 kello 15.59 (UTC)

Pyramid ja AMT[muokkaa wikitekstiä]

Mitä olivat sitten levymerkit Pyramid ja AMT? Jälkimmäisessä olivat osakkaina itse Matti ja Teppo. Ilmeisesti AMT oli lyhenne nimistä Atte, Matti ja Teppo. Pyramid-merkillä tuli julkaisuja jo ennen Megamaniaa vuonna 1985. On tämä aika sotku, täytyy myöntää. --Frank 15. syyskuuta 2006 kello 18.10 (UTC)

Tuo pyramid oli käytössä 1979 lähtien ja sillä oli useita eri kustantajia, samoin kuin AMT jota käytettiin pyramidin kanssa samoihin aikoihin :) En viitsinyt erikseen tehdä niistä osiota, sillä juttu olisi kasvanut ainakin kahden sivun pituudella, jos selittäisin kaikkien suhteet kaikkiin. Nyt tarjolla on ainoastaan aikajanassa kulkeva tiivistelmä. --Tnethacker 15. syyskuuta 2006 kello 18.30 (UTC)

Ensimmäisen kerran minä näin Pyramid-merkin kun entisiä Johannan artisteja alkoi olemaan Pyramid-merkillä vuonna 1985. En noista yrityssotkuista silloin tiennyt mitään, mutta Pyramid-merkkeiä ei aikaisemmin ollut näkynyt. AMT tuli vähän myöhemmin, samoin Megamania-merkin levyjä. --Frank 16. syyskuuta 2006 kello 04.11 (UTC)
Sellainen selventävä "sukupuu" olisi hieno :) Itse asiassa sellainen saattoi joskus ollakin jossakin lehdessä tai kirjassa. --TBone 16. syyskuuta 2006 kello 05.56 (UTC)
Minäpä rustailen sellaisen, helppo tehdä, kun luin nuo oikeuden päätökset ja niihin liittyvät lehtiartikkelit. Varsin sekavaa tekstiä vaan, mutta kuten näette jäljestä, ei mahdotonta. --Tnethacker 16. syyskuuta 2006 kello 10.11 (UTC)

Toinen otsikko artikkelille?[muokkaa wikitekstiä]

Minusta tämä artikkeli ei kerro Johanna Kustannuksesta, vaan Atte Blomin levynjulkaisutoiminnasta Love Recordsin jälkeen. Uusimies 18. syyskuuta 2006 kello 09.11 (UTC)

Tämä artikkeli kertoo Johanna Kustannuksen eri vaiheet. Haluaisitko artikkelin nimeksi sitten "Atte Blomin levynjulkaisutoiminta Love Recordsin jälkeen"? Ensinnäkin. Love Records nimistä yritystä ei ole olemassa, toisekseen Love Records on oikealta nimeltään Love Kustannus Oy. Tämän artikkelin tarkoitus on kertoa Johanna Kustannus Oy:stä ja sen värikkäistä vaiheista. Siihen viittaa tällä hetkellä jo useita eri hakusanoja kuten pyramid, amt, yms yms. Kaiken lisäksi tuhlasin lukemattomia tunteja tämän artikkelin vaiheiden kertomiseen, enkä usko kukaan muukaan haluaisi poistaa siitä tippaakaan. Kiitos kuitenkin huomautuksestasi. Tähän artikkeliin lisätään tällä viikolla kaaviot Johanna Kustannus Oy:n toiminnasta ja sen julkaisijoista, ja toivon, että mikäli sinulla ei ole mitään lisättävää, jätät sen rauhaan. Kiitos. Ehdotuksia otetaan toki vastaan täällä keskustelun puolella, ja teen muutokset niiden pohjalta. --–Tnethacker(viestiä?) 18. syyskuuta 2006 kello 09.35 (UTC)
Ps. Atte Blom on itse perustanut Johanna Kustannuksen, sekä Love Kustannuksen. --–Tnethacker(viestiä?) 18. syyskuuta 2006 kello 09.40 (UTC)
No, aikoinaan laitoin näitä tietoja Atte Blom -artikkeliin. Johanna Kustannus Oy:itä on ollut kaksi, ja juridisesti ne ovat kaksi aivan erillistä yhtiötä (kuten artikkelista toki selviää.) Artikkelista saa kuitenkin helposti sen kuvan, että nykyinen Johanna Kustannus Oy olisi julkaissut jo vuonna 1979, vaikka silloin ei edes ollut sen nimistä yhtiötä (kuten artikkelista toki selviää.). Sitten siellä on tuo "Yrityksen muut nimet", missä luettellut yhtiöt ovat omia yhtiöitään, eivät mitään Johanna Kustannus Oy:n muita nimiä. Uusimies 18. syyskuuta 2006 kello 10.40 (UTC)
Artikkeliin tulee kaavio tällä viikolla joka kertoo historian ja omistussuhteet varsin selvästi :) kuten jo sanoin. Siten ei tule kenellekään väärää tietoa ;) --–Tnethacker(viestiä?) 18. syyskuuta 2006 kello 19.03 (UTC)

Olen kuullut, että jostain syystä Johanna Kustannus ei salli juuri mitään tuotannon uudelleenjulkaisua ja että tämän takia sen artistien tuotantoa ei ole saatavissa Spotifyn kautta. Tähän löytyy netistä erilaisia keskusteluja, mutta mitään selvää vahvistusta en äkkiseltään löytänyt. Olisiko jollain parempaa tietoa tai soveltuvaa lähdetta ja olisiko asia mainitsemisen arvoinen artikkelissa? Samulili 25. heinäkuuta 2009 kello 22.21 (EEST)[vastaa]

Käsittääkseni tuollaiset kiellot on aika normaaleja, eli jos asiasta ei sen suurempaa haloota nouse niin ei varmaan kannata mainita, jos ei aleta tekemään Spotify -wikiä.. --Harriv 25. heinäkuuta 2009 kello 22.47 (EEST)[vastaa]
Haulla "label:Johanna" löytyy useampi kymmenen äänitettä copyright tiedoilla "Johanna Kustannus/Love Kustannus under exclusive license to Universal Music Oy". Sen sijaan Love Recordsin tuotantoa ei löydy. Edit: Tuotantoa näköjään oli aiemmin enemmänkin, mutta poistui jossain vaiheessa. --TBone 25. heinäkuuta 2009 kello 23.09 (EEST)[vastaa]

Oy:n toiminta loppunut[muokkaa wikitekstiä]

Näyttäisi siltä, että Johanna Kustannus Oy:n toiminta on lakannut 31.12.2014, esim. http://www.kauppalehti.fi/yritykset/yritys/johanna+kustannus+oy/07828783. Eli Johanna Kustannus on ilmeisesti nykyään vain Universalin levy-merkki, kuten myös Poko Rekords, ja monet muut. Hyvää lähdettä ei taida olla, uskaltaisikohan tuolla lähteellä asiaa artikkeliin laittaa? -Uusimies (keskustelu) 27. elokuuta 2015 kello 21.40 (EEST)[vastaa]

Artikkelin aihe[muokkaa wikitekstiä]

Nyt kun ensimmäinen Johanna Kustannus käsitellään artikkelissa Johanna (levymerkki), eikö olisi selkeintä käsitellä tässä artikkelissa vain toista Johanna Kustannusta? -Uusimies (keskustelu) 22. helmikuuta 2016 kello 20.46 (EET)[vastaa]

Tai käsitellä ensimmäiset Johanna Kustannukset lyhyesti ja selväsanaisesti. Ensimmäinen oli tässä kertomaton Johanna Kustannus Blom & Kni jotain toimintaa varten. Konkurssiin mennyt oli P. Karhu Oy uudelleen nimettynä 1982. Blomin ero 2005 kerrotaan tässä lähteettä. Hitit 2005 (hitit.fi), Discopress Oy -lähde kertoi tavankin: potkut. Omistajaksi (ennen 2010) kerrotaan Love Kustannus Oy, mutta myyjät kerrotaan muista yhtiöistä (ja niidenkin alkuperäis-osatekijöistä). --Propaganda (keskustelu) 28. maaliskuuta 2016 kello 01.26 (EEST)[vastaa]