Keskustelu:Jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Your medal table is incorrect, I can´t find Czechoslovakia (now Czech republic) - we have 2 silver medals. --213.235.102.135 7. syyskuuta 2005 kello 11.37 (UTC)

You were right, thanks for noticing. Table fixed. --ML 7. syyskuuta 2005 kello 11.43 (UTC)

Pitäisikö nämä siirtää muotoon "MM-kilpailut"? Se näyttää siistimmältä, on samanmuotoinen kuin esim. yleisurheilun vastaavat ja myöskin nopeampi kirjoittaa (linkkejä saa lisäillä aika usein eri puolille). --Neofelis Nebulosa 21. lokakuuta 2005 kello 04:41:35 (UTC)

Edelleen ehdotan samaa. Kommentteja toivotaan... Siirrän nämä jossain vaiheessa, ellei kukaan vastusta. --Neofelis Nebulosa (моє обговорення) 17. helmikuuta 2006 kello 05.57 (UTC)
Tämä aihe on unohtunut mutta tuli uudelleen mieleen. Siirrän nämä jossei tule kommentteja. Tämä pääsivu jääköön pitkälle nimelle, mutta yksittäiset turnaukset tulisi siirtää em. muotoon. --Neofelis Nebulosa (моє обговорення) 13. kesäkuuta 2006 kello 00.11 (UTC)
Heitäpä SM:n keskustelusivulle viestiä. On sellainen kutina, että hänellä olisi sanansa sanottavana. Tekee muuten aika mukavan näköisiksi näiden keskustelusivun sisällön tuo sinun nimmarisi :-) -tKahkonen 13. kesäkuuta 2006 kello 00.50 (UTC)
En ainakaan itse vastusta, tosin ei nykyisessä nimessäkään mitään muuta vikaa ole kuin mahdollinen (en ole muistikuvia paremmin perehtynyt) epäjohdonmukaisuus muiden lajien kilpailujen kanssa. Todennäköisempää toki ehkä, että käyttäjä etsii ensin lyhyemmin MM-kisoja vähäisemmän kirjoittamisen toivossa. -Les 13. kesäkuuta 2006 kello 09.04 (UTC)
Vastustan ainakin näin äkkiseltään. Tästä pitäisi keskustella laajemmin, nyt meillä on eri lajeissa MM-kilpailut, MM-kisat, maailmanmestaruuskilpailut jne. saati sitten eri maanosien mestaruuskilpaulut sekaisin ja vuosiluvutkin milloin edessä, milloin takana. --SM 13. kesäkuuta 2006 kello 12.30 (UTC)
Minä kannatan muotoa "Lajin MM-kilpailut vuosi" -tKahkonen 13. kesäkuuta 2006 kello 14.31 (UTC)
Tuossa on vain se ongelma, että saman kaavan mukaista käytäntöä ei voi noudattaa maanosamestaruuskilpailujen kohdalla. --SM 13. kesäkuuta 2006 kello 17.07 (UTC)
EM-kilpailujen kanssa se käy hyvin, mutta AM, EAM, PAM, AFM tai muu hökötys on aika epätoivoinen. -tKahkonen 13. kesäkuuta 2006 kello 17.42 (UTC)
Juuri tätä tarkoitin. Minun mielestäni yhtenäinen nimeämiskäytäntö menee sen edelle, että "näyttää siistimmältä" tms. makuasioiden vuoksi tehtäisiin käytännöstä tarkoituksellisen sekava. Omasta mielestäni turhanpäiväinen sanojen lyhentäminen ei ole kovin "siistiä". Joka tapauksessa, mikäli jonkinlaiseen ratkaisuun päädytään, on siinä melkoinen urakka kaikkien linkkien suoristelussa. --SM 13. kesäkuuta 2006 kello 18.10 (UTC)
MM-kilpailut voisi olla yhtenäisesti MM-kilpailut ja maanosakilpailut yhtä yhtenäisesti maanosan nimellä. Vuoden paikka ei varmaan ole hankala päättää. Loppu olisi parempi. Tällä hetkellä olympialaisissa ne on alussa ja aika monessa muussa lopussa. -tKahkonen 13. kesäkuuta 2006 kello 18.31 (UTC)
Vaikka tavallaan ymmärrän yhteinäisyyshaikailut, mielestäni (ja käsittääkseni myös WP:n ohjeiden mielestä) yleisimmän nimen tulisi ajaa sen edelleen. Tarkoitan nimenomaan MM-, EM- ja SM-kilpailuja joita kyllä juuri tuossa muodossa käytetään ja ne ovat hyvin vakiintuneita muotoja. Lisäksi vähemmän sanahirviöitä sekä vielä vähemmän työläitä kirjoittaa artikkeleihin. Varmasti tästä saadaan jonkinlainen OK käytäntö. Ne (esim. juuri nuo kolme ainakin - PM-kilpailut on myös kohtuuvakiintunut nimi) kisat lyhyemmällä nimellä, muista käytetään sitten nimeä josta ei ole vakiintunutta lyhennettä. --Neofelis Nebulosa (моє обговорення) 15. kesäkuuta 2006 kello 06.37 (UTC)
Sopiiko että kirjoitan uuden käytännön esimerkiksi urheiluprojektin sivulle tästä? Kahkoselle sen verran, että AM, EAM, PAM, AFM:iä ynnä muita ei tarvitsekaan ottaa mukaan koska eivät ole vakiintuneita oikein missään. --Neofelis Nebulosa (моє обговорення) 26. kesäkuuta 2006 kello 22.25 (UTC)
Ei sovi, koska asiasta ei olla yksimielisiä etkä sinä sitä yksin päätä. --SM 26. kesäkuuta 2006 kello 22.31 (UTC)
En ole väittänytkään. Keskustelu vaan jäi kesken - kuten näet. Siksi jatkan sitä nyt tässä - kuten näet. Onko tässä nyt se perustilanne että sinä tavan mukaan ainoana vastustat? Eli miksi emme voi ottaa tätä käytäntöä käyttöön? --Neofelis Nebulosa (моє обговорення) 26. kesäkuuta 2006 kello 23.22 (UTC)

En näe mitään syytä, miksi ei voisi olla näin:

Lajin MM-kilpailut vuosi
Lajin EM-kilpailut vuosi
Lajin maanosan mestaruuskilpailut vuosi
Lajin SM-kilpailut vuosi

Ehkä joku perustelee. -tKahkonen 27. kesäkuuta 2006 kello 10.56 (UTC)

Kannatan. Tämä on mukavan yksinkertainen ja helppo muistaa. Tosin sillä poikkeusella, että esimerkiksi yleisurheilussa ei kannata laittaa muotoon Yleisurheilun SM-kilpailut 2006 vaan yksinkertaisesti Kalevan kisat 2006. Muitakin poikkeuksia luultavasti on, mutta yleisenä ohjenuorana tuo on hyvä. --Jannex 27. kesäkuuta 2006 kello 11.03 (UTC)
Hahmottelin pienen ohjenuoran sivulle Wikipedia:Wikiprojekti Urheilu, sitä voi tarkentaa jos jotain tähdellistä tulee mieleen. --Neofelis Nebulosa (моє обговорення) 29. kesäkuuta 2006 kello 19.52 (UTC)

"Jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut"? Tätä nimeä ei taida käyttää mikään muu kuin wikipedia (tai ei ainakaan käyttänyt ennen kuin se täällä lanseerattiin). Nimenomaan kai tuo 'kilpailut' on aika vanhahtavan kuuloista. Yleiskielessä näihin viitataan joko "MM-kisat" tai vain "MM". Mikä edes on 'kisojen' ja 'kilpailujen' ero? 46.132.57.158 3. kesäkuuta 2023 kello 15.25 (EEST)[vastaa]


Joku voisi hieman tarkastaa noita FIFA:n propagandalukuja! Todistetusti riidat IOC:n kanssa johtaa katsojalukujen liioittelemiseen. Olympialaiset on huomattavasti seuratumpi tapahtuma.


Miten pitäisi menetellä, kun artikkelissa moneen kertaan väitetään FIFA World Cupin olevan maailman katsotuin urheilutapahtuma/tapahtuma? Kumulatiiviset luvut jotain 37miljardia, kuten FIFA ilmoittaa tuolla lähteessä, kuitenkin viimeiset Ateenan kisat saivat yli 40Miljaria katsojaa kumulatiivisina ja ovat saaneet myös suhteessa aikaisemmin kisoissa enemmän kuin jalkapallo! Minä jaksa mitään todisteita siitä etsiä, kaipa dr. J. Roggen sana riittää? http://www.iltasanomat.fi/uutiset/sahkeet.asp?id=861189 ja Beijing 2008 vain lisää eroa!

Nuo kumulatiiviset luvut ovat huuhaamittari. Olympialaisissa on tapahtumia ja sitä kautta "kumulatiivisia katsojia" paljon enemmän. Ehkä asia on paras muotoilla siten, että MM-kisat ovat katsotuin tapahtuma kesäolympialaisten ohella, sillä yksikäsitteistä mittaria tuskin löytyy. --ML 13. heinäkuuta 2006 kello 10.18 (UTC)