Keskustelu:Jalkapallon Afrikan-mestaruuskilpailut

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"palautettu aiempaan, pilaamattomaan versioon tietyin muutoksin"

Kauniisti sanottu, vai oikein "pilasin" sinun versiosi. Nyt on nimittäin pakko ihmetellä mikä ajatus palautuksen takana oli? Uudessa versiossani oli uusina informaatioina mm. finaalien lopputulokset sekä kunniataulukko, jotka päätit sitten karsia itsepäisesti. Ainoa mitä vanhasta versiostasi jätin pois oli kolmos- ja nelossijat - joilla ei nykyään ole juuri lainkaan merkitystä, kuten hetki sitten päättyneessä ottelussa nähtiin...

--Zen 9. helmikuuta 2006 kello 18.30 (UTC)

Katsohan vähän tarkemmin. Pilasit muun muassa linkitykset maajoukkue- ja turnausartikkeleihin (joita ei toistaiseksi vielä paljon ole), liput olivat vääriä (on ollut tapana kunakin aikakautena käytössä olleita) ja poistit tietoa (vaikka se omasta mielestäsi olikin merkityksetöntä). Lisäksi tuo "kunniataulukko" oli muodostettu perusteilla, joita ei ole tapana käyttää. Artikkelin laajentaminen on suotavaa, mutta ei tiedon poistaminen. Muokkauksesi toi artikkeliin vähemmän arvoa kuin se poisti sitä. Nuo loppuottelujen tulokset on parempi kertoa itse kustakin turnauksessa kertovassa artikkelissa. --SM 9. helmikuuta 2006 kello 18.39 (UTC)
"Muokkauksesi toi artikkeliin vähemmän arvoa kuin se poisti sitä."
Olen täysin eri mieltä. Mielestäni linkittäminen maajoukkueartikkeleihin ei ainakaan näiden Afrikan maiden kohdalla ole kovin oleellista, sillä artikkeleita ei tainnut vielä olla kuin yhdelle tai kahdelle joukkueelle. Sama koskee myös noita tuloksia, eli niin kauan kun turnauksille ei ole omia artikkeleitaan, on niiden löydyttävä tältä sivulta (vrt. en-wp).
En myöskään ymmärrä epämääräistä "poistit tietoa" -syytöstäsi. Tietääkseni poistin vain tiedot kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneista, koska mielestäni tämä tieto ei ole relevanttia. Tähän väitteeseeni et vastannut millään tavalla. Kas, näköjään poistin myös maininnan siitä että vuodesta 1968 turnaus on pelattu kahden vuoden välein. Tämän olisi toki voinut korjata ilman palautustakin.
Tuo kunniataulukkoa koskeva väitteesi on varsin mielenkiintoinen. Tietääkseni mestareiden ja toiseksi sijoittuneiden rankkaaminen ei ole kovinkaan epätyypillistä. Tietysti olisimme voineet väitellä toiseksi sijoittuneiden mainitsemisen tärkeydestä, mutta sekään ei käsittääkseni ole pätevä syy vanhan version palauttamiseen.
Olen siis sitä mieltä, että sinun palautuksesi toi artikkeliin vähemmän arvoa kuin poisti sitä.
P.S. Lippujen laittamisen yleisen tavan vastaisesti myönnän.
--Zen 9. helmikuuta 2006 kello 18.56 (UTC)
Punaiset linkit muuttuvat sinisiksi kyllä ennemmin tai myöhemmin. Niitä ei ole syytä poistaa vain sen takia, että ovat punaisia. Se, että perustit poistot vain omiin mielipiteisiisi, on väärä toimintatapa. Täällä ei ole tarkoitus mainostaa omia mielipiteitään, varsinkin jos ne ovat yleisen käytännön vastaisia (arvokisapronssilla on sen verran merkitystä, että se on syytä mainita). Ilmeisesti olit tyhjentänyt (lähes?) koko artikkelin ja tehnyt sen kokonaan uudelleen, mikä myöskään ei ole kovin suositeltavaa. Miksi et vain parantanut aikaisempaa versiota? Esimerkiksi nuo lopputulokset olisit voinnut yhdistää jo olemassaolevaan taulukkoon esimerkiksi samaan tapaan kuin en-wikipediassa. --SM 9. helmikuuta 2006 kello 19.14 (UTC)
Minun poistoni on perustettu omiin mielipiteisiin ihan yhtä paljon kuin sinun palautuksesi. En tiedä "yleisestä käytännöstä", mutta jalkapallossa viime vuosien konsensuksena on ollut pronssimitalien merkityksen (tai oikeastaan merkityksen vähyyden) korostaminen. Joistakin turnauksesta pronssiottelut on jo poistettu ja tämän päivän Afrikan mestaruusturnauksen pronssiottelu antaa odottaa samaa kehityssuuntaa myös tässä turnauksessa. Useilla jalkapalloaiheisilla tilastosivuilla kunniataulukot muodostetaankin kertomalla mestarit, finalistit ja välieräjoukkueet (joiden välillä mahdollisesti pelatun pronssiottelun tulos ei kiinnosta). Tällainen oli myös tekemäni kunniataulukko, joskin jätin välieräjoukkueet pois.
Kyllä, oman versioni rakensin ikään kuin tyhjän päälle ihan yksinkertaisesta syystä. Aloitin muokkaamisen sivulle African Nations Cup, jonne oli linkki jalkapallo-artikkelista. Vasta taulukon kasattuani huomasin tämän artikkelin olemassaolon. Toki voi olla että tällainen "vanha alta pois, ja uusi tilalle" voi olla hyvien tapojen vastainen käytäntö, mutta en pitänyt sitä tässä tapauksessa vääränä, sillä mitään olennaista tietoa ei tässä kadonnut. Vai oliko oma taulukkosi hienompi kuin minun?
--Zen 9. helmikuuta 2006 kello 19.24 (UTC)
Tuollainen merkityksettömyyden tarkoituksellinen korostaminen tietoa poistamalla on väärin. Varsinkin tässä tapauksessa kyse on ns. omasta tutkimuksessa, jota ei Wikipediassa sallita. Jos löytyy tutkimustietoa pronssiotteluiden merkityksen vähenemistestä, voi artikkeliin lisätä maininann pronssiottelun arvostuksen vähyydestä. Toisaalta myös päinvastaisia ajatuksia on yhtä lailla esitetty - esimerkiksi Ruotsin 94 MM-pronssi, samoin kuin Kroatian vuonna 98, eivät vaikuttaneet erityisen "merkityksettömiltä". Oli asia miten hyvänsä, ei siitä huolimatta ole järkeä poistaa tietoa vain "poistamisen ilosta", varsinkin kun tieto selkeästi ylittää merkittävyyskynnyksen eikä millään lailla tee haittaa artikkelille. Taulukon ulkonäölliseen hienouteen en ota kantaa, koska se ei ole tässä ratkaisevaa, mutta tietosisällöltään pidän kyllä omaa taulukkoani hienomapana. Vielä hienompi taulukko toki olisi, jos siinä yhdistyisivät sinun ja minun taulukkojen esittämät tiedot. ;) --SM 9. helmikuuta 2006 kello 20.15 (UTC)
Tuohon taulukkoonhan voisi yrittää tunkea myös stadionin jolla loppuottelu pelattiin ja katsojamäärät. Niin ja tietysti tuomarien nimet ja kansallisuudet. Sekä tietysti ottelun päivämäärän ja kellonajan, ja jos mahdollista niin myös lämpötilan ottelun aikana. Ja maalintekijät. => Itse pitäisin tärkeänä että tuossa taulukossa on vain rajattu määrä kaiken olennaisinta tietoa, ja tarkemmat tiedot löytyvät sitten ala-artikkeleista. Tuohon nykyiseen taulukkoon saisi ehkä ne tulokset vielä tungettua, mutta infoa alkaa olla jo yhteen taulukkoon turhan runsaasti. Tämä vaikutti paljolti siihen että poistin pronssiottelujoukkueet tulosten tieltä, sen sijaan että olisin pitänyt molemmat.
"Oli asia miten hyvänsä, ei siitä huolimatta ole järkeä poistaa tietoa vain "poistamisen ilosta", varsinkin kun tieto selkeästi ylittää merkittävyyskynnyksen eikä millään lailla tee haittaa artikkelille."
Merkittävyyskynnyksen ylittää myös finaalin lopputulokset sekä uskoakseni myös kunniataulukko. Niin ja maininta siitä että turnaus tunnetaan nimillä African Nations Cup tai African Cup of Nations. Sinun versiostasi tämä tieto puuttuu kokonaan. Eli palautuksessa syyllistyit itsekin tiedon karsimiseen.
--130.232.125.28 9. helmikuuta 2006 kello 20.33 (UTC)
Unohdin kirjautua. --Zen 9. helmikuuta 2006 kello 20.34 (UTC)
Pysytäänpä asiassa. Tässähän on kyse nyt lähinnä siitä, kumpaa pitää merkittävämpänä tietona: loppuottelun maalimäärää vai pronssimitalin voittajaa. Mutu-tuntumalla sanoisin, että yleisesti jälkimmäistä. Ehdotan erimielisyyden ratkaisuksi lienee sinuakin tyydyttävä ratkaisua, jossa kopioin ja suomennan englanninkielisen wikipedian artikkelissa olevan taulukon mitään siihen lisäämättä tai pois jättämättä? --SM 9. helmikuuta 2006 kello 20.45 (UTC)
Kuulostaa hyvältä. Näin tehtäköön. --Zen 9. helmikuuta 2006 kello 20.58 (UTC)