Keskustelu:IPv6

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Poistin seuraavan lauseen, joka on ihan asiaa, mutta ei välttämättä IPv6-riippuvainen.

Ongelmana onkin pidetty Internet-reittimien reititystaulujen koon kasvua, mutta uudet
teknologiset innovaatiot ja Mooren laki ovat huolehtineet siitä, että reitittimet
pysyvät kehityksessä mukana..

se pitäisi muistaa lisätä joko TCP/IP-, IP- tai reitityssivulle. --Prhi 16. marraskuuta 2004 kello 22:33 (UTC)

Ripe-linkki ei toimi. Voisiko joku tarkastaa sen. --Vkem 17. marraskuuta 2004 kello 04:49 (UTC)

Kappas. No, siinä tosiaan oli reititystauluissa mainostetut eli varatut IP-verkot, joiden määrä ei juuri ole viimeisen viiden vuoden aikana kasvanut. Laitteita toki liitetään Internetiin jatkuvasti ja yksittäisiä IP-osoitteitakin nimitetään laitteille, mutta IP-osoitteistuksen kannaltahan tärkeä luku ovat julkisesti mainostetut osoitteet.
Syy, miksi hostien määrä on kasvussa vaikkei IP-osoitteita "käytetä" enempää on lähinnä se, että suurimmat operaattorit rohmusivat jo 5-10 vuotta sitten itselleen sellaiset määrät osoitteita, ettei heidän avaruuksiensa käyttöaste nouse sataan vielä hyvään aikaan. Monet ovat myös alkaneet käyttää NATia - sitä en tosin tiedä, näkyykö se tuossa? Ja monet tietysti alkavat käyttää NATia, kun oma osoitteistus ehtyy. Niin, ja monilla on varmaan valmis laite kuten vaikka pix, joka tällä hetkellä tekee osoitekohtaista NATia, mutta siirtyy dynaamiseen PATiin automaattisesti kun osoitteet loppuu (esim. meidän firmalla on tällanen). --Toni 17. marraskuuta 2004 kello 11:05 (UTC)

Eikös IPv6 ole 48 bittiä eikä 128? Klio88 27. maalikuuta 2006 kello 13:55

Kyllä ne osoitteet ovat 128-bittisiä. Olet varmaan sekoittanut johonkin /48 osoiteblokkiin. --Zxc 27. maaliskuuta 2007 kello 11.19 (UTC)


Esitys=kaikki etunollat voi poistaa. Sensijaan erimäärä :0:0: yhdistämisiä :: muotoon saa tehdä vain KERRAN, koska muutenhan "palasen" kohtaa ei voi tietää.