Keskustelu:Hardcore punk

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jaa että hardcore syntyi HEAVY METALIN vaikutuksesta? Pikemminkin hardcore vaikutti sittemmin paljon heavy metaliin kuin päinvastoin. Ilman hc:tä tuskin olisi syntynyt speed metal, thrash metal ja muut nopeat metal-musiikin alalajit.

Sitäpaitsi yleensä (ellei lähes poikkeuksetta!) hardcoren syntymäaikana pidetään 1980-luvun alkua, ei 1970-luvun loppua, vaikka esimerkiksi Middle Class teki jo niinkin varhain kuin vuonna 1978 EP:lleen "Out Of Vogue" -piisin, joka on lähes silkkaa hardcore-punkkia. Kyllä se hardcorepunk syntyi oikeasti kuitenkin vasta siinä 1980-81. Ja suomalainen Terveet Kädet tietenkin oli yksi uranuurtajista, samoin kuin tuossa artikkelissa mainittu Bad Brains.

Miksiköhän hardcoresta löytyy aina niin paljon heikkotasoista informaatiota? Lisätietoa aiheesta saa esimerkiksi lukemalla Steven Blushin kirjan "American Hardcore. A Tribal History" ta George Hurchallan kirjan "Going Underground. American Punk 1979-1992". Kummassakin on omat puutteensa ja yksisilmäisyytensä, mutta hardcorepunkin suhteen noviiseille ne tarjonnevat edes jonkinlaisen informaatiopläjäyksen aiheesta. Tosin nuo kertovat ainoastaan amerikkalaisesta hardcorepunkista. Kyllähän muuallakin päin maailmaa oli omat hardcoren uranuurtajansa, niin Suomessa (Kaaos, Terveet Kädet, Rattus, Riistetyt, Bastards jne.), Ruotsissa (Anti-Cimex, Mob 47, Skitslickers jne.), Hollannisssa (BGK, Pandemonium, Lärm jne.), Italiassa (Wretched, Indigesti, Raw Power, Declino jne.) kuin monissa muissakin maissa.

Pentele. Tästä aiheesta voisi kirjoittaa vaikka useammankin kirjan ja silti jäisi jotakin kertomatta...! Kommentin jätti ArtoH (keskustelu – muokkaukset).


  • Lisään tuonne vielä jonkin listan osasta hardcore -suuntauksia. Mutta kyllä "täälläkin" "Hardcore (musiikki)" pitäisi olla tuon hardcore -sanan kohdalla.

Tuon Anglo-Amerikkalaisten määrittelemän UK Hardcoren yritän vääntää eri muotoon, koska näyttää, että sillä "vain" tarkoitetaan Prodigy-yhtyettä yms. Osalle UK82 bändejä vain sopisi anarko punk, anarko-punk = anarkopunk ja thrash/coren/metallin kummisedät Amebix jne. Tärkein tyylilaji siitäkin tietysti puuttuu.

Hardcoret nämä jotkut pistävät eri järjestykseen kuin "-core" päätteet.

--pro-netti 21. helmikuuta 2007 kello 15.16 (UTC)

Siten, kun koko asian otsikoksi kuuluisi Hardcore tai Hardcore (musiikki) tms. --Propaganda 16. joulukuuta 2008 kello 16.44 (EET)[vastaa]