Keskustelu:Hämeenkatu (Tampere)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Keskustori on myös  k a d u n   n i m i. Luettelo oli  n i m e n o m a a n  kaduista. –– Evakonpoika 6. syyskuuta 2005 kello 21.27 (UTC)

Aivan...luettelo oli kaduista...Keskustori EI ole katu, vaan (kuten nimikin kertoo...) tori... käyppäs katsomassa esimerkiksi osoitteet keskustori 1, 4 ja 10... mielenkiintoinen "katu"... ;) Tarkennuksena: yksi torin sivuista on kyllä merkitty kyltillä "keskustori", jolla ilmaistaan mistä torin numerointi alkaa (kaakkoiskulma on muistaakseni nro 1, ja siitä jotenkin "oudosti" hyppien Hämeenkadun molemminpuolin kohti länttä)--PV 6. syyskuuta 2005 kello 23.01 (UTC)

Ok - Tampere on ihmeellinen kaupunki, eikä ainoa sellainen. Mutta sen sijaan, että numerot hyppisivät kohti länttä, ne varmaankin hyppivät kohti pohjoista, joka Tampereen Teatterin puolella katua (ilmansuunta siis). Uskomatonta. Viistokatu oli pitkään katu, enimmäkseen manselaisten omissa ajatuksissa, ja katuhan se oli, kun siitä nyssetkin kulkivat, ja niillä oli pysäkitkin siinä, mutta ... teatterin edessä ei ole ollut koskaan katua, sinne on enimmäkseen ajettu Puutarhakadun päästä puistoistutuksia kierrellen niiden kaupungintalon puolelta. Ok - Keskustori-niminen katu siis kulkee Hämeenkadun poikki. –– Evakonpoika 7. syyskuuta 2005 kello 08.21 (UTC)
Sorry, oikeassa olit, Keskustori 10 hyppii länttä kohti ollen Kauppa-Hämeen(?) kohdalla keskellä Aleksis Kiven ja Kuninkaankadun korttelia! Tampereen karttapalvelu –– Evakonpoika 7. syyskuuta 2005 kello 08.28 (UTC)
Juu, tänään katselin noita karttapalveluita, joista Eniro näytti, että torin poikki menevä itä-länsi suunnassa Vanhan Kirkon kohdalla oleva "pysäköintipaikka" olisi katu nimeltä "Keskustori". Viistokatuhan on piirtynyt kaikkien tamperelaisten mieleen... Keskustorin numerointi on tosiaan hyvin outo, koska Keskustori 4 on vanha kirjasto! --PV 7. syyskuuta 2005 kello 08.48 (UTC)
Jep, Viistokatu oli se epävirallinen katunimi, josta nyt on jäljellä Keskustorin peruskorjauksen myötä laitetut viistosti asetellut eriväriset kivetykset. Muisto menneiltä ajoilta. Viistokatu jäi meikäläisen mieleen erityisesti kun ennen heilurilinjoja monet bussit lähtivät Keskustorilta länteen päin, myös linja neljä (4) Tesomalle – ennen kuin se yhdistettiin Härmälän, ja sittemmin Multisillan linjaan. Heiluribussilla ei tarkoiteta nivelbussia, vaan jos ajatellaan vaakaa jonka molemmat kupit heiluvat ja keskipiste on tämä Keskustori; TKL yrittää saada nämä heiluvat päät tasattua niin, että molemmissa päissä ei tarvitsisi kohtuuttomasti odottaa seuraavaa vuoroa, ja että molemmissa päissä tämä tarve olisi yhtä suuri – muuten joudutaan tilanteeseen, että toiseen päähän tarvitaan lisäkalustoa paikkaamaan. –– Evakonpoika 7. syyskuuta 2005 kello 09.42 (UTC)
Onko tällä artikkelilla muuta funktiota kuin olla sanallinen kuvaus Tampereen kartasta? -Samulili 8. lokakuuta 2005 kello 11:02:23 (UTC)
Tarkoitus lienee olla samantyyppinen artikkeli kuin esim. Mannerheimintie eli lisää varmaan joskus tulee lihaa katujen ympärille...--PV 8. lokakuuta 2005 kello 11:37:53 (UTC)
Voimantalon tulipalo on varmasti ajankohtainen, mutta onko se riittävän merkityksellinen yksittäiseksi faktaksi Hämeenkadusta? Onhan siellä palanut aiemminkin, mm. viime kesänä Commerce, Voimantalon naapurissa elokuvateatteri Imatra 80 vuotta sitten ja varmasti paljon muutakin sattunut ja tapahtunut--Ultrix 29. marraskuuta 2010 kello 00.59 (EET)[vastaa]
Tuhopoltto oli aika näkyvästi esillä julkisuudessa, mahtaisiko toimia paremmin omana artikkelinaan kuin mainintana Hämeenkadussa. En tiedä missä kohtaa henkirikosten merkittävyysrima nykyään menee, mutta esim. Ulvilan surma on säilytetty äänestyksessä selvin luvuin. Porvoon tuomiokirkon tuhopolttokin on mainittu Wikipediassa, mutta ei itsenäisenä artikkelina vaan kirkon artikkelissa. Hämeenkadun tuhopoltto oli kuitenkin rikoksena merkittävämpi, jos mitataan seurauksilla (ihmishenget) tai tuomituilla rangaistuksilla. --Jmk 9. toukokuuta 2011 kello 15.18 (EEST)[vastaa]
Ainakin se on ero, että Porvoossa yritettiin poltaa kirkko (eli artikkelin kohde), mutta Tampereella ei yritetty polttaa Hämeenkatua (eri artikkelin kohdetta). Kyllähän jokaisella rikoksella on tapahtumapaikka, ja osa paikoista on esim. merkittäviä katuja, mutta vähän triviaalilta tuntuu listata Hämeenkadun artikkelissa sen varella olevissa taloissa tapahtuneita tunnettujakin rikoksia tai tulipaloja. Joko rikoksesta tai tulipalosta oma artikkeli, tai Wikiuutinen, johon voi olla linkki Hämeenkadusta, jos niin halutaan.--Urjanhai 9. toukokuuta 2011 kello 15.27 (EEST)[vastaa]
Aivan totta, eli mitenkään riippumatta siitä miten merkittävänä ko. tuhopolttoa pidetään, sen yhteys tämän artikkelin aiheeseen on vähän ohkoinen. Kaipa tuo omaksi artikkelikseen luontuisi, kun vertaa esim. luokan Luokka:Suomalaiset rikolliset artikkeleihin (osa noista henkilöartikkeleista on käytännössä artikkeleita yksittäisestä, kuuluisasta rikoksesta, kuten Juha Turunen). --Jmk 9. toukokuuta 2011 kello 15.31 (EEST)[vastaa]