Keskustelu:Fatalismi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

korjailin artikkelia mutta determinismin ja fatalismin suhde ei ole minulle aivan päivän selvä. Fatalismi esitetään usein vahvasti sellaisena oppina että "jossain on kirja, johon kaikki tapahtumat on kirjoitettu" ja se muutenkin tuntuu kytkeytyvän useimmiten uskonnolliseen maailmankuvaan.

Pientä muokkausta[muokkaa wikitekstiä]

Tuskinpa islam fatalismeineen sentään täydellistä yhteiskunnallista stagnaatiota saa aikaan, ei edes Iranissa, jossa teokratia on voimissaan. Sotilasdiktatuurit ja despotiat nekään tuskin varsinaisesti liittyvät mihinkään uskontoon, joten saivatpahan nämäkin väitteet poistua. Kommentin jätti I.l.kikurinen (keskustelu – muokkaukset).

Vois ehkä lisätä joitain lähteitä tähän tekstiin. Teen tutkielmaa ja haluaisin tietää, kuka nämä on kirjoittanut/keneltä nämä ajatukset ovat peräisin. –Kommentin jätti 91.154.240.145 (keskustelu – muokkaukset)

Jeps. Laitoin artikkeliin lähteetön-merkinnän. Tämä on aloitettu vuonna 2005, jolloin lähteistyksestä ei juuri Wikipediassa välitetty. terv. --Höyhens 20. toukokuuta 2010 kello 17.27 (EEST)[vastaa]