Keskustelu:Eveliina Lappalaisen surma

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Onko tämä nyt artikkeli Eveliina Lappalaisesta vai Suomen oikeusjärjestelmästä? Samulili 17:08 loka 12, 2004 (UTC)

Poistosi oli hyvä. Itse olisin poistanut vielä enemmän — Eveliina ei herättänyt mitään erityistä keskustelua rangaistusten koventamisesta, sillä sitä keskustelua on kuultu jo suunnilleen länsimaisen oikeusjärjestelmän syntyajoista lähtien. Myöskään ei voi sanoa, että jopa oikeusministeri Johannes Koskinen kehoitti Korkeinta oikeutta - - , vaan sen pitäisi olla jotain suunnilleen siihen tapaan että oikeusministeri Johannes Koskinen sekosi ja unohti vallan kolmijaon kalastellessaan - -. Yleinen kriminaalipolitiikka kuuluu jonnekin muualle. --MikkoM ()  24. marraskuuta 2004 kello 20:03 (UTC)


Oliko Eveliina Lappalainen julkisuuden henkilö? Vai tehdäänkö Lappalaisesta artikkeli siksi, että Otto Martikaisen tuomio herätti keskustelua?

Eveliina Lappalainen ei eläessään ollut julkisuuden henkilö, mutta henkilöön liittyvä henkirikos teki henkilöstä Suomen mittakaavassa erityisen kuuluisan. Henkirikos nousi julkisuuteen jo ennen tuomiota. —MikkoM () 18. heinäkuuta 2005 kello 17:34:53 (UTC)
Lappalaisesta tuli postuumisti julkisuuden henkilö, ihan kuten Kyllikki Saaresta. Rikos ehti poistuakin viikottaisesta kirjoittelusta ennen kuin poliisit pääsivät oikean epäillyn ja lopulta tuomitun jäljille. –mikko (habla) 18. heinäkuuta 2005 kello 17:36:17 (UTC)
Artikkelista yli puolet käsittelee Otto Martikaista ja hänen tuomiota. Eikä artikkeli oikeastaan kerro muuta Lappalaisesta kuin, että hänet murhattiin. Huomiota kaipaava sivu tämä kyllä on.
Artikkeli pitäisi siirtää nimelleä "Eveliina Lappalaisen murha" tms. Eihän tämä mikään henkilöartikkeli ole.--ML 25. heinäkuuta 2005 kello 06:54:10 (UTC)
Näin on närhen munat. Siirsin. --Matti-92 30. tammikuuta 2006 kello 10.59 (UTC)

KKO:n lopullisen päätöksen mukaan tämä oli siis tappo eikä murha kuitenkin. Kai se pitää vielä siirtää. Höyhens 23. helmikuuta 2006 kello 15.49 (UTC)

Jahas, joku diktaattori siirsi nimelle Eveliina Lappalainen takaisin. Lyödäänpä vetoa, että suurin osa on toista mieltä. --Matti-92 23. helmikuuta 2006 kello 16.48 (UTC)
Siirrä takaisin jos siltä tuntuu. Muokkaussodat on aina kivoja. Wikipedia on muuten tietosanakirja, ei vedonlyöntitoimisto (pitäisi lisätä ohjeisiin). --kompak 23. helmikuuta 2006 kello 16.56 (UTC)

Artikkelissa mainitaan, että ensikertalainen istuu tuomiosta puolet. Kuitenkin nuorisorikollinen istuu käsittääkseni vain kolmasosan, miksi ei päde tähän tapaukseen? Kokkokanta 13. lokakuuta 2006 kello 11.53 (UTC)

Artikkelin nimi[muokkaa wikitekstiä]

Ratkaiskaa kiistanne täällä sivistyneesti. Siirtosodalle ei ole tarvetta. Suojasin sivun siirroilta kunnes asiasta on saavutettu konsensus. —MikkoM () 25. helmikuuta 2006 kello 20.12 (UTC)

Kannatan nykyistä --Matti-92 25. helmikuuta 2006 kello 20.36 (UTC)
Tämänhetkinen nimi on kyllä todella hyvä. --kompak 26. helmikuuta 2006 kello 14.35 (UTC)

JOS tämä ei ole henkilöartikkeli, vaan siinä jostakin syystä pitää mainita myös asianomaisen delaaminen, neutraali olisi kai Eveliina Lappalaisen kuolema. Silloin ei tarvitse piitata siitä millaiseksi henkirikokseksi se missäkin instanssissa luokitellaan. Kommentin jätti 84.251.178.249 (keskustelu – muokkaukset).

Yhä edelleen olen sitä mieltä, että artikkelissa käsitellään vain Eveliinan tappoa, ei mitenkään henkilöä itsessään. --Ningyou 9. toukokuuta 2006 kello 18.46 (UTC)
Kannatan, että tämä siirretään nimelle Eveliina Lappalaisen tappo ja Eveliina Lappalainen ja Otto Martikainen uudelleenohjataan sinne. Eihän tämä kerro henkilöstä itsestään. --Jetman 21. toukokuuta 2006 kello 15.04 (UTC)

Kannatan nimeä Eveliina Lappalaisen tappo, sillä Martikainen tuomittiin loppujenlopuksi taposta. Nimi Eveliina Lappalainen ei sovi, koska itse henkilöstä ei kerrota muuta kuin että hänet on tapettu. Laterey 30. heinäkuuta 2006 kello 10.47 (UTC)

Kannatanpa myös siirtoa, ja siirtäisin mikäli se olisi mahdollista. Siirtonappia ei kuitenkaan näy, ja ankara väsymys estää pähkäilemästä syytä (toisissa artikkeleissa se kuitenkin näyttäisi olevan tallella, ei kai tätä suojattukaan ole?). Kuitenkin, koska nykyisellään artikkeli ei käsittele henkilöä, eikä henkilö sinänsä ole merkittävä, voisi kykenevä suorittaa siirron. -Les 15. elokuuta 2006 kello 23.56 (UTC)

Tekstit ovat tarpeettomia[muokkaa wikitekstiä]

Jatkuvasti huomaa, että Wikipedia muuttuu yhä enemmän OHO!-lehdeksi. Tämänhän ei voi olla tietosanakirjan tarkoitus. Eveliina Lappalaista koskevia viittauksia on aivan asiattomissa yhteyksissä kuten Kuuluisat kuolleet tai mitä tapahtui palstalla v. 2000 maailmantapahtumien seassa. Jos lukee KKO:n päätöstä, havaitsee, että Wikipediaan kirjattu kuolinsyy on virheellinen, tekijän vankeusajan selvitys on yksityisasia ja Koskisen ja Lampelan lisäksi kantaa myös toiseen suuntaan teon suhteen on otettu pitkin matkaa. Kirjoittaisiko joku tekstiin myös, että tekijälle määrätyt korvaukset ovat edelleen (ja pysynevät pitkään) Suomen ennätys myös aikuisten vastaavista teoista, yli 60 000 euroa. Ne lienee maksettu, koska "valitus" lehdissä on loppunut.Teko ei kuulu edes Suomen kuuluisimpiin murhiin, koska se on a)tappo ja b)aika sen on jo huuhdellut paitsi näiltä "sankareilta" jotka toimittavat tietosanakirjaa. Aulismies Kommentin jätti Aulismies (keskustelu – muokkaukset).

Ei klassikko[muokkaa wikitekstiä]

Mielestäni tämä henkirikos ei ole muodostunut miksikään henkirikosklassikoksi ja tuskin sellaiseksi tuleekaan. Lähes kaikki tapaukseen liittyvät henkilöt ovat edelleen elossa. Varsinkin asian tuoreuden takia tapauksen tarkempi selostus on mielestäni täysin tarpeeton. Yleisluontoinen selostus asian päävaiheista (2-5 riviä) olisi mielestäni paikallaan. Finnexplorer 6. toukokuuta 2006 kello 11.18 (UTC)

Asiallistako?[muokkaa wikitekstiä]

Heräsipä mieleeni kysymys mitä mahtavat omaiset ajatella lukiessaan näitä kommentointejanne. Kyseessä on kuitenkin monelle hyvin rakkaan nuoren naisen surmasta. Mielestäni asia ei muutu miksikään sijaitsee se sitten "oikeassa" tahi "väärässä" kategoriassa. Miukuli 10. lokakuuta 2007 kello 21.29 (UTC)

Miksi "Eveliina Lappalaisen surma" mutta "Janne Aikala"?[muokkaa wikitekstiä]

Miksi Eveliina Lappalaisen surmasta kertovan artikkelin nimi on "Eveliina Lappalaisen surma", mutta Janne Aikalan surmasta kertovan artikkelin nimi on "Janne Aikala"? Omitti86 (keskustelu) 2. kesäkuuta 2017 kello 23.08 (EEST)[vastaa]

Ihan hyvä että jaksoit oikaista asian. --85.76.133.168 31. toukokuuta 2020 kello 22.11 (EEST)[vastaa]