Keskustelu:Etyleeniglykoli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Voisiko tämän artikkelin siirtää oikealle nimelle eli etyleeniglykoli ?

Mikä etyleeniglykolista tekee oikeamman nimen? "Oikea" nimihän on 1,2-etaanidioli. Samulili 1. huhtikuuta 2007 kello 15.22 (UTC)

Hyvä Samulili, jos tutkit artikkelin "Aiheesta muualla" osiota niin huomaat varmaankin, että kemikaalikortissa (Työterveyslaitos) ja KETSU:n (Kemian työsuojeluneuvottelukunta) on aineesta käytetty nimeä etyleeniglykoli. Jostain syystä näissä dokumenteissä ei ole synonyymiksi edes mainittu glykolia. Tiedän hyvin, että glykoli termiä käytetään puhekielessä tästä aineesta, mutta käsittääkseni tietokirjamaiseen tyyliin sopii paremmin käyttää tässä yhteydessä termiä etyleeniglykoli. Katso myös englanninkielinen nimi "Ethylene glycol" tai saksankielinen nimi "Ethylenglykol". Ns "oikeita nimiä" ovat kylläkin 1,2-etaanidioli tai 1,2-dihydroksietaani, mutta niitä ei ilmeisesti käytetä kovin usein viestinnässä. Tässä minun argumentit etyleeniglykolin puolesta oikeampana nimenä verrattuna glykoliin. Olen edelleen sitä mieltä, että artikkelin otsikkona pitäisi olla etyleeniglykoli. Mitkä ovat Samulili sinun argumenttisi puolustaa glykoli termiä vai perustuuko näkemyksesi vain henkilökohtaiseen tottumukseen ? Terveisin 85.157.97.86

ostin pullon pakkasnestettä ja kyljessä luki etyleeniglykoli, joten tuo on ainakin käytetty termi. glykolista en tiedä, joten vaihdoin tuon nimen etyleeniglykoliksi niin kuin enkun kielisessä wikipediassa. --Fuzzybyte 24. marraskuuta 2007 kello 04.37 (UTC)