Keskustelu:Eroakirkosta.fi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tällä hetkellä liitykirkkoon-sivu on selkein vastaisku eroakirkosta.fi -palvelulle. Tulisiko sen silloin olla ensimmäinen kohta kirkon reaktioita koskevan otsikon alla? Nykyisellään tuo osio on kronologinen.

Mitkä maistraatit muka vaativat vahvistusilmoituksen takaisin lähettämisen allekirjoituksen kera? En ole kuullutkaan moisesta, yleensähän sieltä tulee vaan vahvistus että olet eronnut siitä ja siitä, takaisin ei pidä mitään lähettää. Jos jotain nippelitietoa haluaa, niin sivusto uudistui 4. marraskuuta 2006 ulkonäöllisesti, lisäksi sinne tuli joitain julisteita ja ole mukana -osio. --Zxc 10. marraskuuta 2006 kello 12.49 (UTC)

"Sivusto uudistui ulkonäöllisesti..." Jutussa tulee keskittyä ilmiöön muulla tavoin kuin "sivuteknisesti" ja pyrkiä perusteltuun taustoittamiseen. --Aulis Eskola 10. marraskuuta 2006 kello 13.55 (UTC)
"Mitkä maistraatit muka vaativat vahvistusilmoituksen takaisin lähettämisen allekirjoituksen kera?" Kolme maistraattia vaatii vahvistuksen paperilla: Helsingin, Turun ja Vakka-Suomen maistraatit. Asian voi tarkistaa kysymällä ao. maistraateista, mutta en keksi mitä tuohon voisi varsinaisesti lähdeviitteeksi laittaa.

"Voitaneen olettaa" -arvailut voitaneen poistaa tai supistaa, jos noihin ei mitään perusteita ole. Wikipedia ei ole arvailukirja. Eromiselle on monia syitä ja "voitaisiin olettaa" myös että alkusyyt ovat syvemmät, mutta sivusto on saanut nyppäistyä jonkinlaisen "tulpan pois" ja "eroamispaineet" ovat purkautuneet. --Aulis Eskola 10. marraskuuta 2006 kello 13.55 (UTC)

Poistin kappaleen vaikutuksesta eroamisiin, koska siitä puuttui lähteet. Ainoa peruste kappaleessa oli helpompi eroaminen, mutta se ei yksistään riitä koska kappaleessa ei viitattu tilastoihin. Shd 10. marraskuuta 2006 kello 15.30 (UTC)
Esim. http://www.evl.fi/kkh/ktk/kuvat/kteron79.gif kertoo ainakin, että eroaminen kasvoi jo ennen sivuston julkaisua.
Juu kasvoi, mutta vain vähän. Shd 17. marraskuuta 2006 kello 17.16 (UTC)

Kirkon reaktioita[muokkaa wikitekstiä]

Osio Kirkon reaktioita on hyvin kyseenalainen. Onko kyseessä varmasti reaktio Eroakirkosta.fi -sivustoon? --PeeKoo 10. marraskuuta 2006 kello 15.04 (UTC)

Minusta tuon kappaleen voisi poistaa, koska se on hieman epäoleellinen. Toisaalta "liity kirkkoon" on selvä negaatio käskylle "eroa kirkosta", mikä minusta selkeyttää yhteyttä. Shd 10. marraskuuta 2006 kello 15.31 (UTC)
Monet uutiset näistä ovat kertoilleet. (Voihan nekin kyseenalaistaa, mutta tulisiko sitä tehdä ilman erityisiä perusteita?) Yhden nettiuutisen tuohon löysin lähteeksi. --Aulis Eskola 10. marraskuuta 2006 kello 15.57 (UTC)
Kuulukirkkoon.fi näyttäisi olevan tosiaan rekisteröity marraskuussa 2004: [1] --Aulis Eskola 10. marraskuuta 2006 kello 16.22 (UTC)
Liitykirkkoon.fi taas helmikuussa 2004 [2] --Aulis Eskola 10. marraskuuta 2006 kello 16.27 (UTC)
Sivuuttava aihe [3] --Zxc 10. marraskuuta 2006 kello 16.28 (UTC)

Jos tämä niin "hämäräperäinen" aihe on, että kaikelle tarvitaan tarkka lähdehistoriikki, missäs on lähteet tuolle tietojen luovuttamiselle puolueille ja luovuttamattajättämiselle rippikoululaisista?! --Aulis Eskola 10. marraskuuta 2006 kello 16.36 (UTC)

Luovutuskielto rippileirien markkinointiin näkyy VRK:n vastauksessa. Höm, miksiköhän sitä ei ole enää näkyvissä sivulla http://www.eroakirkosta.fi/media/none/tiedote4_06.txt?year=2006 ?

Eroakirkosta.info linkin poistaminen[muokkaa wikitekstiä]

Lainaan eroakirkosta.infon perustajien haastattelua: Kalmanlehto myöntää, että uuden sivuston nimellä halutaan hyötyä eroakirkosta.fi:n saavuttamasta asemasta. Kun .info-sivusto saa lisää käyttäjiä, tulevat esimerkiksi hakukoneilla kirkosta eroamiseen liittyvät tietohaut jakautumaan kummallekin sivustolle. Olisiko aiheellista poistaa eroakirkosta.info linkki artikkelista, koska heidän tarkoituksenaan on hakukoneoptimointi? Wikipedia artikkeli nostaa tarkoituksellisen kopiosivuston google rankkia huomattavasti. Iltasanomat raportoi että kirkko ottaa piraattikeinot käyttöönsä. Shd 22. lokakuuta 2008 kello 09.10 (EEST)[vastaa]

Turhaan, suomenkielisessä Wikipediassa on ollut jo useita vuosia käytössä optimointiesto ulkoisille linkeille: artikkelissa sijaitseva linkki on tällä hetkellä muotoiltu lähdekoodissa <a href="http://www.eroakirkosta.info" class="external text" title="http://www.eroakirkosta.info" rel="nofollow">Kirkon kopiosivusto</a> jossa rel="nofollow" aiheuttaa sen että Google, MSN, Yahoo, Altavista eikä parisataa muutakaan hakukonetta huomioi linkkejä mitenkään (edes seuraamalla sitä, saati indeksoimalla). Wikipediaa ei pysty käyttämään hakukoneoptimointiin. --Agony (403) 22. lokakuuta 2008 kello 09.19 (EEST)[vastaa]

"rel="nofollow" aiheuttaa sen että Google, MSN, Yahoo, Altavista eikä parisataa muutakaan hakukonetta huomioi linkkejä mitenkään (edes seuraamalla sitä, saati indeksoimalla)." Tästä väitteestä kun teet vielä vedenpitävän lisäämällä luotettavan lähteen, jossa asia todetaan. Google huomioi kyllä rel="nofollow"-linkit, mutta ei lisää niille PageRank-arvoa. Asiaa on käsitelty mm. Google-insinööri Matt Cuttsin blogissa. Se ole lainkaan sama asia kuin "huomioi linkkejä mitenkään".

"Wikipediaa ei pysty käyttämään hakukoneoptimointiin." Aivan varmasti voi. --62.113.167.185 5. huhtikuuta 2009 kello 12.03 (EEST)[vastaa]

Kannattaa kertoa ne luotettavat lähteet itsekin. --217.30.176.189 5. huhtikuuta 2009 kello 12.06 (EEST)[vastaa]

Tähän hätään ei mitään kovin luotettavaa muuta kuin http://en.wikipedia.org/wiki/Nofollow Lue kappale "Interpretation by the individual search engines" Esim: Ask.com ignores the attribute altogether. (Ask.com ei huomioi määrettä millään tavalla) Jään odottelemaan päinvastaisia todisteita. --62.113.167.185 5. huhtikuuta 2009 kello 12.54 (EEST)[vastaa]

Nyt artikkelista löytyy tilastot eroista mutta tilastojen tulkitsemiseksi ei ole tietoja. Esim. 2010 vuoden piikki olisi hyvä avata. Lapin Kansan mukaan Ylen A2 Homoillan jälkeen kirkosta erosi palvelun kautta kymmenen päivän aikana yli 33500 ihmistä[4], mikä tuntuisi selittävän suurimman osan piikistä. Mikäli tämä uusi aalto tulee näkymään tämän vuoden tilastoissa merkittävänä nousuna niin yhtälailla sille voisi etsiä selitystä.--Custoo (keskustelu) 1. joulukuuta 2014 kello 17.39 (EET)[vastaa]

Oletko kadonnut aivopuoliskoni, kun juuri kirjoitin samasta keskustelusivulle Keskustelu:Kirkosta eroaminen Suomessa? --Hartz (keskustelu) 1. joulukuuta 2014 kello 17.41 (EET)[vastaa]
Kappas vaan. Ehkäpä piikkien selityksen hakeminen on ihan normaalia tässä tilanteessa. Iltalehti näköjään uutisoikin tutkijan näkemyksestä heti keskustelunavaukseni jälkeen.[5]--Custoo (keskustelu) 1. joulukuuta 2014 kello 18.26 (EET)[vastaa]

Ateismiprojekti[muokkaa wikitekstiä]

Tämä sivu on nyt liitetty Ateismi projektiin. Sivun navigointimalline on muuttunut. Seuraavaksi kaikkien navigointimallineeseen liitettyjen artikkelien sisältöjen päällekkäisyydet tarkistetaan, liian pitkät artikkelit jaetaan pääotsikon alle jätetyiksi tiivistelmiksi ja pääotsikkolinkillä alkuperäiseen liitetyiksi uusiksi artikkeliksi. Jos päällekkäisyyksien poiston vuoksi navigointimallineeseen liitettyjä artikkeleita yhdistetään, päivitetään navigointimallinetta vastaavalla tavalla. Seuraavaksi stilisoidaan artikkelien tekstit sekä tarkistetaan ja täydennetään linkit ja viitteet. Jos osallistut tähän vaiheeseen, käytä työnalle ottamissasi sivuissa tilanteeseen sopivaa huomiomallinetta, kirjoita lyhyt toimintasuunnitelmakuvaus käsitelyyn ottamasi artikkelin keskustelusivulle ja linkitä se tiedoksi Ateismiprojentin muutosehdotus -sarakkeeseen. Välkky (keskustelu) 15. maaliskuuta 2021 kello 11.24 (EET)[vastaa]