Keskustelu:Eris (plutoidi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Miten sitä voi sanoa kymmenenneksi planeetaksi, jos pluto ei ole enää planeetta. Eikö se olisi nyt yhdeksäs planeetta.

136... Argh...[muokkaa wikitekstiä]

Tausta-aineistoa selaamatta... Miksi ihmeessä tollanen numerosarja nimen eteen? Kuka tollasia muistaa? --EsaL-74 14. syyskuuta 2006 kello 10.08 (UTC)

Kaikilla pikkuplaneetoilla on tuollainen numero, jopa Pluto sai sen.. "134340 Pluto". Minusta numero on hyvä täsmennyksenä kun kerran jumalattaresta on artikkeli Eris. Piätisikö jumalatar siirtää sivulle Eris (jumalatar) ja tehdään Eris-sivusta täsmennyssivu? -- Jniemenmaa 14. syyskuuta 2006 kello 10.14 (UTC)
Numero on yksinkertaisesti pikkuplaneettojen nimeämisjärjestyksenmukainen juokseva numerointi. --Joonasl (kerro) 14. syyskuuta 2006 kello 10.15 (UTC)
Ei nimeämis- vaan radanmääritysjärjestyksen (jos nyt ihan oikein muistan). Nykyään aikamoinen osa pikkuplaneetoista on ilman IAUn MPC:n antamaa koodia kummoisempaa nimikettä (siis sellaista kuten tämän entinen 2003 UB313). Sinänsä tuo otsikko on kyllä aika karu. Eris (kääpiöplaneetta) olisi parempi ja noudattaisi samaa linjaa kuin Pluto (kääpiöplaneetta). Ihan normiasteroidihan tämä ei enää nykyluokitukseltaan kuitenkaan ole. Xepheid 14. syyskuuta 2006 kello 11.56 (UTC)

Xena olisi ollut tosi hyvä nimi punaiselle plutoidille. Pitääkö kaikki aina liittyö Kreikkalaiseen tarustoon? Vaikkakin Xena on Kreikkalainen nimi.--~~