Keskustelu:En pointe

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämän sivun voisi kokonaan poistaa. Luettelossa balettitermeistä käsite on selitetty ja liitetty laajempaan yhteyteen. Baletti-artikkelissa on harjoittelu-osiossa kaikki sama informaatio varvastossuharjoittelusta jo kerrottu.Eevi 17. heinäkuuta 2007 kello 08.27 (UTC)

Suomenkielisessä tanssimaailmassa en pointe -termiä käytetään harvoin käytännössä ja puhutaan vain varpailla, "kovakärkisillä" tai varvastossuilla tanssimisesta. Jos halutaan oma artikkeli tästä aiheesta, se kannattanee otsikoida suomeksi - esim. varpailla tanssiminen, varvastossutekniikka tms. Jopa useita vuosia balettia harrastaneille termi en pointe saattaa olla vieras. (Englanniksi tilanne on toinen, koska omankielinen pointe work on niin lähellä ranskankielistä termiä. 9 Termin merkityshän kyllä sitten on selitetty useissa yhteyksissä eri artikkeleissa. Tässä nykyisessä versiossa ei ole mitään sellaista tietoa, jota ei olisi jo muissa yhteyksissä. Erilaiset uudelleenohjaukset tietenkin ovat varsin hyvä vaihtoehto myös. Eevi 23. heinäkuuta 2007 kello 13.11 (UTC)

Artikkelin poistoa ei siis tehty, mutta ehdottaisin kuitenkin, että mahdolliset parannukset ja muokkaukset tehtäisiin ennemminkin artikkelin balettitekniikka yhteyteen vaikkapa oman otsikkonsa alle. Siellä on varvastanssin historiallinen kehittyminen jo pääpiirteissään selitetty. Suomenkielisessä tanssimaailmassa ei myöskään ole tavallista puhua termin en pointe kautta kyseisetä ilmiöstä, vaan puhutaan varvastanssista, varvas- tai kärkitossuilla tanssimisesta jne. Ei liene järkevää kirjoittaa useita samansisältöisiä artikkeleita, vaan koota aiheen tieto keskitetymmin. Eevi 29. heinäkuuta 2007 kello 10.53 (UTC)