Keskustelu:EBM

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Aslan Faction, Covenant, Hocico, Wumpcsut or VNV Nation are NO EBM-Projects. Maybe you don't know the history of EBM. The article is too short and the projects are wrong. –Kommentin jätti 82.140.33.4 (keskustelu)

Minä luotan mieluimmin en.wikiin kun tähän tyyppiin. Artikkeli on tosin vähän lyhyt, siinä ip-numero on oikeassa. :) -- Jniemenmaa 26. maaliskuuta 2005 kello 18:57:55 (UTC)
Englanninkielinen wikiartikkeli on muuttunut melko paljon viimeisen vuoden aikana. Nykyinen artikkeli ottaa hyvin huomioon myös IP-numeron tuoman kannan. Ritola 14. kesäkuuta 2007 kello 06.41 (UTC)

Article wrong[muokkaa wikitekstiä]

EBM was born in 1981/82, mostly analogue sounds, sequencer lines, staccato rhythms and clean vocals & shouts (partly delay- & echo-effects). Front 242 and Nitzer Ebb were the mostly popular acts at this time, in the late 80's came new acts like Force Dimension, Vomito Negro, Armageddon Dildos, Bigod 20 or DRP. the english article is an american article, not an european. american people don't know the european music style history, because EBM came from belgium (with main-influences from england and germany), not from usa. –Kommentin jätti 82.140.33.4 (keskustelu)

Se voi olla totta, että englanninkielisen wikipedian artikkeli on kulttuurillisesti värittynyt, mutta niin ovat myös espanjan- ja ranskan- ja ruotsinkielisten sivustojen EBM-artikkelit samalla tavalla. Niin hyvin kuin Hollannin flaaminkielistä wikipediaa pystyn tulkitsemaan, muös siinä tunnustetaan uuden koulun esiintyminen. Saksankielinen artikkeli on tämän suhteen jyrkempi. Itse pidän saksankielisen artikkelin tiukassa näkemyksessä siitä, että se ei luettele pelkästään orkestereita, vaan levyjä. Ritola 27. kesäkuuta 2006 kello 08.16 (UTC)

VNV Nation is future pop, Aslan Faction is electro/dark electro, Suicide Commando was an electro-industrial act in the nineties, now its pure electro-sound with an influence of 4/4 tech beat. Wumpscut is too harsh for EBM, it was called "endzeit-industrial" or "hardcore electro". –Kommentin jätti 82.140.33.4 (keskustelu)

Genrejaottelussa olisikin hyvä määritellä, mikä on näitä orkestereita yhdistävä genre. Näin suppeilla genretermeillä se ei onnistu. Mä näkisin tämän niin, että EBM on ihan hyvä yleisterminä, jonka alle vanhan koulun EBM kuuluu. Termiä "Old School" käytetään muidenkin musiikkigenrejen yhteydessä. Jos Front 242:n 80-luvun tuotanto on EBM:ää, niin mitä genreä edustavat yhtyeen 90- ja 2000-luvun tuotanto? Voiko Front 242:sta pitää EBM-orkesterina, mikäli sen äänimaailma muuttuu ajan saatossa? Ritola 27. kesäkuuta 2006 kello 08.16 (UTC)

EBM-acts after the year 2000: Spetsnaz (Sweden), Proceed (Germany), Sturmcafé (Sweden), C.A.P. (ex-Pouppée Fabrikk, Sweden) ect... –Kommentin jätti 82.140.33.4 (keskustelu)

Ruotsissa vanhan koulun EBM on suosittua, kuten esimerkeistä näkyy, mutta silti ruotsinkielisen wikipedia-artikkelin määritelmä ei ole kovin tiukka. Myös Dupontin (Ruotsi) kappaleen Motel Lover voi mainita tässä yhteydessä, vaikka se orkesterina ei välttämättä sijoitu vanhan koulun EBM:n alle. Ritola 27. kesäkuuta 2006 kello 08.16 (UTC)

start an intensive investigation and you'll see...

http://www.swerquin.net/forcedimension.htm http://www.swerquin.net/nitzer.htm http://www.swerquin.net/vomito.htm http://www.swerquin.net/drp.htm –Kommentin jätti 82.140.33.4 (keskustelu)

Kaivataan lisää referenssejä muualle kuin yhdelle sivustolle, jotta artikkelista saadaan neutraali. Itse pidän sivuston http://www.di.fm/edmguide/edmguide.html genrejaottelusta ja esimerkeistä. Ritola 27. kesäkuuta 2006 kello 08.16 (UTC)