Keskustelu:Drinkki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Drinkkejä kertyy varmaan nopeasti aika paljon -- kannattaisiko ne alun alkaen luokitella esim. perusalkoholin mukaan: vodkapohjaiset drinkit, viskipohjaiset drinkit jne? Onko paras paikka drinkit-artikkelin alaluvut vai kunkin alkoholin oma sivu? Käyttäjä:Veli Holopainen

Kannattaa huomata myös, että Wikipedia ei ole "keittokirja" eli pelkät drinkit sekoitusohjeineen ilman merkittävää historiaa eivät mielestäni kuulu Wikiin. Drinkki-artikkelissa sen sijaan voidaan käsitellä (ja tarvittaessa erillisenä artikkelina) sellaisia klassikoita kuin Vodka Martini, Singapore Sling tai Mojito, joista on muutakin kerrottavaa kuin pelkkä maku ja ainesosat. TBone 08:03 loka 29, 2004 (UTC)
Lisäsin sivun tuonne wikibooks-osioon: http://fi.wikibooks.org/wiki/Drinkit. Sopii ehkä sinne? Saku 12:25 loka 29, 2004 (UTC)

Pitäsisikö shottilasin nimi olla snapsilasi?


"Ian Flemingin luoman salaisen agentin James Bondin lempijuoma, Vodkamartini toteutetaan oikeaoppisesti sekoittamalla, ei ravistamalla. "

Eikös tämä nyt ole täysin toisinpäin?? "shaken, not stirred" mielestäni tarkoittaa ravistettuna, ei sekoitettuna.81.209.121.194 20. maaliskuuta 2008 kello 11.16 (UTC)

Ei ja ei. Shottilasi on 5cl, snapsilasi on 4cl (=kaksi eri lasia). Lisäksi James Bondin vodkamartini tehdään "shaken, not stirred", eli "ravistettuna, ei sekoitettuna" kun se oikeaoppisesti tehdään "sekoitettuna, ei ravistettuna" (koska Martini samenee ravistettaessa). --Agony (403) 20. maaliskuuta 2008 kello 11.36 (UTC)


Shampanjalasejakin englanninkielinen Wikipedia tuntee kolme erilaista: flute, tulip ja coupe. Suomessako sitä juodaan vain flutesta? Coupe käy aivan hyvin myös cocktai-lasiksi.

"Erään tarinan mukaan" -kohta on räikeässä ristiriidassa englanninkielisen Wikipedian cocktail-nimityksen historiaa käsittelevän osion kanssa, jossa termin varhaisin ajoitus osuu 1700–1800-lukujen vaihteeseen. Vaatisi siis jonkinlaista korjaamista tänne. --Jtuohini (keskustelu) 10. helmikuuta 2018 kello 08.44 (EET)[vastaa]