Keskustelu:Dogo argentino

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Koiran eliniän väitetään olevan 7–9 vuottta. Mikä mahtaa olla lähde? Rotuyhdistyksen sivuilla kerrotaan seuraavaa: "Ulkomailta olemme kuulleet sen pitkästä iästä, mikä oletettavasti on totta. – – Näin on oletettavaa, että se on parhaissa voimissaan 5-8 -vuotiaana, jos minkäänlaisia haavereita ei ole sattunut." -Aslak 26. joulukuuta 2006 kello 12.31 (UTC)

Rodun vaarallisuudesta[muokkaa wikitekstiä]

  • Jätin nyt nuo kolme uutisoitua hyökkäystapausta, kun en pysty arvioimaan, miten merkityksellisiä ne ovat
  • vältetään tämmöistä tekstiä: "keltainen lehdistö pyrkii mustamaalaamaan... Uutisoidaan näyttävästi... pelottavan koiran väitetään hyökänneen... tapauksien todenperäisyyden varmistaminen on miltei mahdotonta... käytetään nimenomaan "raadella" -verbiä ja pyritään hysterian luomiseen..." Ei kuulu tietosanakirjaan, vaikka olisikin totta. Wikipedia peilaa vain, mitä muualla on kirjoitettu artikkelin aiheesta.
  • oliko luokka FCI 2 jotenkin virheellinen, kun se piti muuttaa epätarkemmaksi yläluokaksi "Koirarodut"?

Ja niitä lähteitä, kiitos... :) Parasta aina on, jos löytyy luotettava lähde, missä selvästi todetaan asioita yleisellä tasolla, tyyliin: "rotu on kielletty maissa x, y ja z koska ..." Ja jos rotu EI ole vaarallinen, niin kai sekin on jossain todettu!? Jos asiasta on useampia mielipiteitä, niin sitten esitetään molemmat kannat, oikeassa suhteessa (ks. WP:NPOV). --J. Sketter (keskustelu) 17. elokuuta 2012 kello 19.18 (EEST)[vastaa]