Keskustelu:Diplomi-insinööri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Diplomi-insinöörin tutkinnon perinteiset alat ovat olleet kone-, sähkö- ja rakennustekniikka, mutta tekniikan sekä yhteiskunnan kehitys on laajentanut tutkintojen alaa. Muita merkittäviä nykyisiä, varsinaista tekniikkaa edustavia koulutusaloja ovat kemian tekniikka, tietotekniikka, materiaalitekniikka sekä automaatio- ja säätötekniikka.

Eihän tässä ole mitään järkeä. Kemistikilta on vanhin Otaniemen killoista ja kaivostekniikka ja metallurgia kuuluvat materiaalitekniikkaan. Uusia ovat ainoastaan tietotekniikka ja automaatio. --Vuo 25. toukokuuta 2006 kello 23.33 (UTC)

"Diplomi-insinöörin tutkinto on yliopistotutkinto, ja sen ohjelma on yhteensopimaton insinöörin ammattikorkeakoulututkinnon kanssa."

Miten niin yhteensopimaton? Miksei DI voisi tehdä samoja töitä kuin insinööri? Tässä on varmaan tarkoitettu että insinöörin- ja diplomi-insinöörin tutkinnot ovat melko erilaisia.

Diplomi-insinööriksi voi opiskella seuraavissa yliopistoissa

   * Teknillisessä korkeakoulussa Espoossa
   * Tampereen teknillisessä yliopistossa
   * Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa
   * Oulun yliopiston teknillisessä tiedekunnassa
   * Vaasan yliopiston teknillisessä tiedekunnassa
   * Åbo Akademin kemiallis-teknisessä tiedekunnassa
   * Turun yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan tietotekniikan, elektroniikan ja tietoliikennetekniikan koulutusohjelmassa

Onko nämä tärkeysjärjestyksessä? Onko asiallista toimia näin? Kommentin jätti --Woodpecker

Näyttävät olevan melkein kokojärjestyksessä viime vuonna valmistuneiden dippainssien mukaan :-)
OY  	2005  	Teknillistieteellinen  	294
TY 	2005 	Teknillistieteellinen 	6
ÅA 	2005 	Teknillistieteellinen 	58
VY 	2005 	Teknillistieteellinen 	6
TKK 	2005 	Teknillistieteellinen 	1 017
TTY 	2005 	Teknillistieteellinen 	742
LTY 	2005 	Teknillistieteellinen 	328
Yhteensä 	  	  	2 451

Lähde: [1]

Mikäköhän olisi objektiivinen järjestys? --Huussi 18. syyskuuta 2006 kello 03.47 (UTC)

DIA-sivusto ja teknillistieteellisen koulutuksen valintaopas käyttävät artikkelissa käytettyä muistuttavaa tapaa. Tapana näyttäisi olevan, ties mistä syystä, kirjoittaa ensimmäiseksi teknilliset yliopistot järjestykseen TKK, TTY ja LTY, minkä jälkeen seuraavat teknilliset tiedekunnat sisältävät yliopistot OY ja ÅA. Tämän jälkeen mainitaan kaikkein nuorimmat tutkinto-oikeuden saaneet yliopistot TY ja VY. Kyseessä lienee arvojärjestys. ;-) --M. Porcius Cato 18. syyskuuta 2006 kello 11.28 (UTC)

"Tämän vuoksi insinöörin tutkinnon suorittaneen on suoritettava noin 30 opintopistettä siltaopintoja, mm. matematiikan alalta. Siltaopintoja voi joutua suorittamaan myös, jos on suorittanut kandidaatin tutkinnon joltain muulta kuin tekniseltä alalta."

Eivätkös nämä (ainakin insinööristä DIksi -koulutuksessa) ole korkeakoulun/tiedekunnan/osaston itsensä päätettävissä? Tämä on ilmaistu aika yleispätevästi. Olisiko referenssejä? Timo Aho 3. marraskuuta 2006 kello 07.01 (UTC)

Tuo 30 opintopistettä on väärin. Pykälät rajaavat täydentävät opinnot (ei siis siltaopinnot, joka sekin on väärä termi, joskin puhekielessä käytetty) yhteen vuoteen, mikä vastaa 60 opintopistettä. Jossakin voi olla tehty tätä tiukempi päätös, mutta yleinen totuus tuo ei ole. Kommentin jätti Hannumatti (keskustelu – muokkaukset).

On muuten totta. Täydentävät opinnot ovat maksimissaan 60 opintopistettä jo ihan tutkintoasetuksen mukaan. Varsinainen laajuus päätetään tapauskohtaisesti. --M. Porcius Cato 18. huhtikuuta 2007 kello 05.43 (UTC)

Diplomityö ei ole aina käytännön projektityö. Sen nominaaliaika on 6 kk, eikä maksimia 1 vuosi ole kirjattu mihinkään lakiin tai asetuksiin eikä sitä käytetä kaikissa yksiköissä.Kaikissa koulutusohjelmissa ei myöskään jaeta harjoittelua eri tasoihin. Tämän takia alunperin poistin tuon kappaleen, mutta Vnyt se oli ilmaantunut takaisin. Kun en rupea kilpamuuttelemaan, niin esitän, että tuo muotoillaan täysin. -- Hannumatti 25.4.2007.