Keskustelu:Dieselmoottori

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

En ole aivan varma mutta muistelisin että polttoöljy on se johon on lisätty väriainetta ja dieselkaasuöljy on väriaineista puhdasta. Näitä väriainejäämiä testaamalla poliisit selvittävät onko maantiellä ajettu polttoöljyllä vai ei. ssn 23. marraskuuta 2004 kello 17:34 (UTC)

Nimenomaan näin, polttoöljyssä on väriaine.

Dieselmoottorin toimiminen piimällä[muokkaa wikitekstiä]

Tälle piimällä toimimisille kaipaisin perusteluja? En usko että kaatamalla tankkiin gefilusta moottori toimii. Voisiko joku siten laajentaa piimällä toimimisen käsitettä?

Polttoaineen kustannukset[muokkaa wikitekstiä]

Perustuuko väite halvemmasta polttoaineesta johonkin muuhunkin kuin bensiinin ja polttoöljyjen vähittäismyyntihintoihin? Tähänhän on syynä vain verotustekniset seikat. Onko jollain varmaa tietoa siitä, onko kevyt polttoöljy/diesel oikeasti valmistuskustannuksiltaan bensaa halvampaa? --Hkultala 22. heinäkuuta 2008 kello 07.14 (UTC)

korjattava|Dieselmoottori taidettiin kehittää alun perin kivihiilipölylle (engl. coal dust)? malline poistettu[muokkaa wikitekstiä]

Poistin tuon mallineen ja lisäsin tekstiä aiheesta. Käyttämäni lähteen mukaan Diesel yritti (sponsorien toivomuksesta) kehittää kivihiilipölyä käyttävää moottoria mutta ne eivät oikein toimineet (esim räjähtänyt kansi mainittiin), jonka jälkeen hän keskittyi öljyä polttaviin koneisiin. --Seegge80 (keskustelu) 26. syyskuuta 2013 kello 23.05 (EEST)[vastaa]