Keskustelu:Death metal

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mitä varten lisäämäni pohjoismaalaiseit bändit In Flames ja Soilwork on poistettu...??--Kikke 28. maaliskuuta 2006 kello 18.48 (UTC)

En ymmärrä. Palautin In Flamesin ja Soilworkin listalle, kyllä ne siihen kuuluvat. --Jetman 28. maaliskuuta 2006 kello 18.51 (UTC)

Niin minunkin mielestä. Hyvä että palautit. :) --Kikke 8. huhtikuuta 2006 kello 15.22 (UTC)

Mielestäni oleellinen osa death metalin historiaa on poistettu syntymästä kertovasta kappaleesta. On hieman vaikea sanoa kuka oli ensin, mutta Napalm Deathin syntymään on vaikuttanut ihan yhtä paljon amerikkalaisten yhtyeiden, ml. myöhemmin Deathin ja Possessedin musiikki. Kirjassa "Choosing Death" (Like-kustannus) on kohtuullisen hyvä historiikki, jossa kerrotaan mm. mannertenvälisestä kasettinauhojen vaihdosta. Jos nyt puhtaasti katsotaan laput silmillä genrerajoja, Napalm Death on kuitenkin tyylisuunnaltaan selvästi grindcoren, ei death metalin esi-isä. Tästä saa tietysti aikaan vaikka millaisen kategoriasodan, mutta kyllä artikkeliin pitäisi palauttaa syntyhistorian kohdalle käyttäjän 80.186.145.218 30.3.2006 21.32 editoimasta versiosta maininnat Deathista ja Possessedista. --Jaakonam 16. toukokuuta 2006 kello 06.55 (UTC)

Muokkasin uusiksi syntyhistoriakohtaa: Napalm Death yksinään sai lähteä, tilalle tulivat Death ja Possessed, ruotsalaisvaikuttajat (esi-Entombed jne) sekä selvitys, miksi Napalm Death ei ole death metalin synnyttäjä vaan grindcoren. Lisäsin kirjallisuuslistaan Choosing Death-teoksen, joka tosiaan on kohtuullisen hyvä historiikki. Täydennettävää toki riittää jatkossa vielä: Suomi-kytköksien lisäksi (jotka kuitenkin kuuluisivat osana suomenkielistä wikiä mukaan )esimerkiksi vilkaisu englanninkielisen wikin sivuille ja sen historiikin kääntäminen on suositeltavampaa kuin pyörän keksiminen uudestaan. Jillord 17. heinäkuuta 2006 kello 12.23 (UTC)

Pyydän. Lisätkääpä muuten deathgrunt osio ,kun ,se näyttää olevan englannin wikipediassakin!

Pohjoismaiden yhtyeiden lista[muokkaa wikitekstiä]

Tämä on pieni pyyntö kaikille tuleville muokkaajille: sinä, joka lisäät yhtyeen listaan, ole hyvä ja tee yhtyeestä edes tynkäartikkeli. Jos lista kasvaa tätä vauhtia, on se kohta syytä eriyttää death metal -artikkelista omaksi luettelokseen, jonka nimi saattaisi olla vaikkapa Luettelo pohjoismaisista death metal -yhtyeistä. Tämä on death metal -aiheinen genreartikkeli, ei luettelo. Kiitos. Metallimusiikki-projektissa on paljon tehtävää... --Jaakonam 25. syyskuuta 2006 kello 10.24 (UTC)

Totta, ja tähän pitäisi muutenkin listata vain joitakin tärkeimpiä. Luettelon death metal -yhtyeistä voisi joku väsätä. --Jetman 25. syyskuuta 2006 kello 10.25 (UTC)
Tehty. :-) Luettelo on nyt merkittävistä (ei tärkeimmistä, kuten aiemmin virheellisesti oli) ja "Katso myös"-otsikko lisätty. --Jaakonam 25. syyskuuta 2006 kello 11.24 (UTC)

Morbid Angel - Altars of Madness[muokkaa wikitekstiä]

Mielestäni tätä levyä ei ole syytä laittaa pioneerijulkaisujen listaan, sillä se ilmestyi vasta vuonna 1989, vuosia esim. Possessedin Seven Churchesin (1985) jälkeen. Sille kuuluu kenties paikka tärkeiden death metal -levyjen listassa, mutta rohkenen väittää ettei se lukeudu tyylin synnyttäneisiin julkaisuihin. - Apollyon 18. lokakuuta 2006 kello 18.15 (UTC)

Kyseinen albumi ei ehkä vaikuttanut death metalin syntyyn, mutta se todellakin vaikutti death metalin kehittymiseen. --kebabi 18. lokakuuta 2006 kello 18.24 (UTC)
Niin, pioneeri = tienraivaaja, uranuurtaja, edelläkävijä... Menee ehkä sanahelinäksi, mutta mahtuu täpärästi vielä määritelmän puitteisiin. --Jaakonam 18. lokakuuta 2006 kello 18.44 (UTC)
Monet levyt ovat raivanneet tietä death metalille aivan 2000-luvulle asti, mutta käsittäisin että "Synty" -osiossa olisi syytä keskittyä lähinnä death metalin synnyttäneisiin julkaisuihin. Altars of Madness olisi ehkä parempi mainita sellaisessa yhteydessä, jossa listataan vaikutusvaltaisia death metal -levyjä. - Apollyon 19. lokakuuta 2006 kello 09.00 (UTC)

Ketkä pennut näitä sivuja tekee, kun Slipknot on listassa. Slipknot on Nu metalia. Muutenkin listassa löytyy Wintersunia sun muuta, jotka ei listalle todellakaan kuulu.

Jos vaikka lopettaisitte Wintersunin, Children of Bodomin, Diablon jne. lisäilyn. Näillä ei ole mitään tekemistä death metallin kanssa ja eivät ole millään tavalla merkittäviä yhtyeitä. Kommentin jätti Thelema-boy (keskustelu – muokkaukset).

Brutaali ja tekninen death metal[muokkaa wikitekstiä]

Yllä mainitut sivut on hiljattain yhdistetty pääartikkeliin[1]. Lisätietoja löytyy niiden keskustelusivuilta, ks. Keskustelu:Brutaali death metal ja Keskustelu:Tekninen death metal. --Miihkali (KM) 17. helmikuuta 2023 kello 09.10 (EET)[vastaa]