Keskustelu:Dan Gurney

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelissa lukee: "Dan Gurney on ainoa kuljettaja, joka on voittanut Formula 1:n GP-kilpailun omavalmisteisella autolla.". Lasketaanko omavalmisteiseksi autoksi oman tallin auto? Jack Brabham nimittäin voitti jopa mestaruuden oman tallin autolla. Jäi hieman häiritsemään kyseinen lause ja haluaisin siihen varmistuksen. --JannE 16. tammikuuta 2007 kello 15.21 (UTC)

AAR oli paitsi kilpatalli, niin myös Eagle-merkkisten kilpa-autojen valmistaja. Ja kuten artikkelista muualta käy ilmi, niin AAR oli pitkälti Gurneyn oma projekti. Gurney myös voitti vuoden 1967 Belgian GP:n Eagle 58-Weslake autolla. Brabhamin auton valmistajasta ei ole mitään tietoa suuntaan tai toiseen.--EskoG 17. tammikuuta 2007 kello 20.59 (UTC)
Asia selvä. Kiitos vastauksesta! --JannE 18. tammikuuta 2007 kello 12.12 (UTC)
Jaa, enpä sitten poistakkaan vielä tuota yllämainittua triviariviä kun siitä on jo huomautettu...
Mutta myös Jack Brabham oli mukana oman tallinsa autojen rakentamisessa. Autot rakensi Motor Racing Developments, joka oli Brabhamin ja Ron Tauranacin yhteinen yritys, ja Jack oli aktiivisesti mukana niiden suunnittelussa.
GP-voittoon omalla autollaan on pystynyt myös Bruce McLaren, joka voitti Belgian GP:n 1968 McLaren M7A-autolla. Brabhamin ja McLarenin roolit autojensa rakentamisessa eivät välttämättä olleet samalla tasolla kuin Gurneyllä, mutta mielestäni tuo Trivia-rivi tulisi joko korjata vähemmän harhaanjohtavaksi tai (kuten aikomukseni oli) poistaa kokonaan.
Zamppa 11. helmikuuta 2007 kello 19.41 (UTC)