Keskustelu:Dada

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Dada ja nihilismi[muokkaa wikitekstiä]

Mielestäni kyseinen alaotsikko antaa ymmärtää sisällössään, että Dada on nihilistinen suuntaus. Englanninkielisessä Wikipediassa ei edes mainita koko sanaa nihilistisyys Dada artikkelissa, sillä Dadan "nihilistinen" ajattelutapa ei vastaa perinteistä nihilismiä vaan on jotain monimutkaisempaa ja vähemmän kyynistä.

Luultavasti tämä on tullut artikkeliin syystä, että Dadan ajattelutapa korostaa sattumanvaraisuutta ja pitää itseään anti-taiteena, joka kuulostaa joksenkin nihilistiseltä ja masentavalta.

Englannninkielien Wikipedia ei myöskään anna Dadasta kyynistä saatikaan ahdistavaa kuvaa tosin kuin tämä artikkeli vaikuttaa ainakin epäsuorasti antavan. Tulisiko artikkelia muuttaa maininnala ettei Dadan ajattelutapaa tulisi sekoittaa nihilismiin?

--Naxatax 10. marraskuuta 2007 kello 09.55 (UTC)

Artikkeli näyttää olevan käännös en-wikin artikkelista (versio käännöshetkellä [1]). Vaihdan lähteetön-mallineen käännösmallineeseen. Gopase+f 8. toukokuuta 2011 kello 13.01 (EEST)[vastaa]

Merkkasin tämän uudestaan lähteettömäksi. Aikanaan toisesta Wikipediasta kääntäminen kelpuutettiin ”lähteeksi”, mutta nykyään ei. Ehdotan, että artikkeli korvataan referaatilla Britannican vastaavasta. --Miihkali (KM) 8. marraskuuta 2021 kello 15.24 (EET)[vastaa]