Keskustelu:Children of Bodom

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Melodista power metallia soittava?? Eikö Children of Bodom luokitella useimmiten death metalliksi? --80.186.243.27 28. tammikuuta 2006 kello 06.52 (UTC)

ei todellakaan --Kommentin jätti 88.113.38.169 (keskustelu – muokkaukset).

Children of Bodom ei ole death metalia[muokkaa wikitekstiä]

Kyllä toi Melodinen Power metal kuvaa Bodomin mussiikkia paremmin kuin tuo death metal. Bodomilla ei ole mitään tekemistä death metallin kanssa. Progressiivinen metalli tai Neoklassinen metalli kuvaisi myös hyvin bodomin musiikkia. Black metal kuvaa kyllä myös hyvin ainakin bodomin alkuaikojen musiikkia mutta nykyäänhän bodomoissa black metalia on vain vokaalit joten se siitä sitten. Kommentin jätti Samu Juvonen (keskustelu – muokkaukset).

Meidän Wikipedian käyttäjien on näitä tyylilajeja aika turha yrittää pohdiskella. Mikä lienee yhtyeen oma kanta asiaan? --Jetman 25. toukokuuta 2006 kello 14.37 (UTC)
Hevarikulttuurin sairain piirre on se, että tyypit jaksavat inttää noista genremääritelmistä loputtomiin. Ja argumentit ovat aina samaa tasoa: "on se", "eikä ole", "onpas", "eipäs". Voisiko Samu Juvonen ystävällisesti perustella miksi death metal kuvaa Children of Bodomin musiikkia huonosti?217.30.179.130 25. toukokuuta 2006 kello 14.39 (UTC)
Bodomin musiikissa on todella paljon death metalin piirteitä, joten eiköhän siinä voi pitäytyä (yhtyeen voi toki luokitella useisiin genreisiin). Death metal -piirteitä ovat muun muassa nopea tempo, 'death grunt' ja kitarasoolot. –Anchjo(jutskaa) 25. toukokuuta 2006 kello 14.42 (UTC)
Bändin omalla kotisivulla käytetään genrenimitystä extreme metal. Eli käytetään sitä, kun näihin genre-erotteluihin ei mitään objektiivisia keinoja ole olemassa. Elrith 25. toukokuuta 2006 kello 14.43 (UTC)
Tosin extreme metal on todella laaja käsitys. Mutta käyhän sekin, jos muuten genrelistasta tulisi liian pitkä. --kebabi 25. toukokuuta 2006 kello 15.13 (UTC)

Ei bodomissa mitään örinää ole Laihon ääniskaala on kyllä lähinnä korkeaa korinaa niin kuin black metallissa. Bodomin ensimmäinen levyhän oli lähestulkoon black metalia. Ja nopeaa tempoahan käyetään myös Power metalissa jos et sitä tiennyt ja kitarasooloja on kaikissa rock-genreissä! Bodomin vois kategorisoida esim. näin: Technical Extreme Neo-Classical Proressive black metal with thrash and Power metal influences suomeksi: Tekninen, Raskas, neoklassinen, progresiivinen black metal thrash ja Power metal vaikutteilla varustettuna. Death metallissa muristaan möreästi. Cannibal Corpse on death metalia ei COb.

Black metal on musiikkilaji, johon liittyy olennaisesti saatananpalvonta ja kristinuskon vastustaminen; Children of Bodomin materiaalissa ei ole koskana ollut tällaisia sisältöjä. Musiikillisesti Bodom on ottanut vaikutteita black metalista, mikä ei missään nimessä tee siitä black metal-yhtyettä. Ymmärrän kyllä etenkin nuorempien hevifanien genrenimifetishismiä, mutta kuten ylempänä kirjoitin, Bodomin omalla kotisivulla käytetään nimitystä extreme metal, joten siinä on syytä pitäytyä myös tässä artikkelissa. Elrith 25. toukokuuta 2006 kello 15.39 (UTC)
Itse olisin muistaakseni lukenut engalnninkielisestä wikipediasta black metallissa on usein satanismiin, saatananpalvontaa ja tuo kristinusko vastustaminen. Eli ei aina, mutta yleensä, joten voisi se ollakkin Black Metallia. M.K.V 17. kesäkuuta 2006 kello 17.52 (UTC)

vittu! c.o.b:on saatanan good heavy metal and best band in to world jotenka repikää siitä

Janne Wirman ja Janne Warman[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa nimi vaihtuu lennossa toiseksi. Warman on ilmeisesti lempinimi. Pitäisikö kaikki Warmanit korvata Wirmanilla? Jossakin kohtaa nimi voisi mielestäni esiintyä muodossa Janne "Warman" Wirman. En kuitenkaan tiedä bändistä käytännössä mitään, joten en tee mitään korjauksiakaan tähän artikkeliin.Lemppari 13. kesäkuuta 2006 kello 06.21 (UTC)

En tiedä asiasta paljon mitään, mutta käsittääkseni oikea nimi on Janne Wirman, Warman on lempinimi ja Warmen taas hänen oma yhtyeensä. --kebabi 13. kesäkuuta 2006 kello 07.15 (UTC)

Eikös Jannen oikea sukunimi ole Virtanen josta on vaan muokaattu eri taiteilijanimiä? Kommentin jätti 213.169.26.136 (keskustelu – muokkaukset).

Ja lähde tälle oli? –Kooma 6. joulukuuta 2006 kello 10.56 (UTC)
Warmenin Beyond Abilities albumin kiitosteksteissä kiitetään "Virtanen family", ja muistaakseni luin joltakin nettisivulta (osoitetta en muista) Jannen sukunimestä. Eli mielestäni Jannen sukunimi on Virtanen, Warman ja Wirman ovat siis taiteilijanimiä. Kostersson 4. tammikuuta 2007 kello 17.20 (UTC)
En tuon varaan vielä paljon laskisi, kun kyseisellä levyllä soittaa myös kitaristi nimeltä Sami Virtanen. –Kooma 4. tammikuuta 2007 kello 18.45 (UTC)
No onko nyt asialla oikeastaan mitään väliä, sitä en tiedä, mutta kuitenkin. http://www.answers.com/topic/janne-wirman sivustolla sanotaan Virtanen. En tiedä voiko luottaa. Lähteeksi mainitaan englanninkielinen wikipedia, mutta nopealla vilkaisulla sieltä ei löytynyt tuota Virtasta. Kostersson 12. tammikuuta 2007 kello 08.29 (UTC)
Jos jollain sivustolla on lähteenä wikipedia (ihan sama minkä kielinen), eikös silloin wikistä pitäisi taas löytyä asialle linkki (tai muu lähdemerkintä) toiseen lähteeseen, joka jopa olisi luotettava? --kebabi 12. tammikuuta 2007 kello 18.59 (UTC)
Answers.comin sivu on kopio englanninkielisen Wikipedian artikkelista, josta joku aika sitten kävin tuon Virtasen poistamassa lähteettömänä. –Kooma 12. tammikuuta 2007 kello 20.23 (UTC)
Oiskohan kyse tästä henkilöstä Janne Viljami Wirman joka on sovittanut yhtyeen kappaleita--Musamies 9. huhtikuuta 2009 kello 08.13 (EEST)[vastaa]

Onhan se hienoa tästäkin väitellä täällä kyllähän siinä vaikutteita on suunnasta kun toisestakin.Mutta tyylihän on muuttunut vuosien vieriessä tämä vähän classinen vaikutus häivettynyt ja ymm. Kommentin jätti Kekko (keskustelu – muokkaukset).

Ristiriidassa[muokkaa wikitekstiä]

Tämä artikkeli on ristiriidassa Erna Siikavirran artikkelin kanssa. Viitsisikö joku tarkistaa oikean vuoden? to

Bodom ei ole siis tosiaankaan melodista death metallia saati sitten power metallia. jätkät soittavat melodista thrash metallia, huomaa kitarasooloista ja thrash elementeistä. Itse kuitenkin laskisin ainoastaan thrashiksi uusimman albumin, vanhat ovat sekoitusta deathista, thrashista ja muista tyyleistä. Muutenkin Bodomia on vaikeata lokeroida mihinkään genreen :( --iliputti 18. heinäkuuta 2006 kello 17.23 (UTC)

Extreme metal on sen verran laaja käsite, että jospa annettaisiin sen olla artikkelissa. --kebabi 18. heinäkuuta 2006 kello 16.46 (UTC)

minusta touhon gerende listaan voitaisiiin laitta black-metal death-trash ja power metal koska something wild hatebreeder ja foledet the repeat on bläkkiä ja taan hatecrew on enemmän death-trahs mutta are you dead yet? on enemmän power metalliaSlipknot(2) 18. syyskuuta 2006 kello 11.51 (UTC)

Ja tällä yhtyeellähän ei ole yhtäkään black metal -albumia. Extreme metal kuvaa ihan tarpeeksi hyvin tämän genreä. --kebabi 18. syyskuuta 2006 kello 14.58 (UTC)

tuo extreme metal on liian suuri käsite se ei ole genre something wild on ainakin black-metallia!Slipknot(2) 19. syyskuuta 2006 kello 12.52 (UTC)

Miten extreme metal voi olla liian suuri käsite, jos itse haluat luokitella tämän "black-death-thrash-power metaliksi"? Eikä se Something Wildikään ole black metalia, siinä voi olla joitakin vaikutteita black metalista, mutta sitä se ei ole. --kebabi 19. syyskuuta 2006 kello 17.32 (UTC)
Tietääkseni power metal ei kuulu extreme-metal käsitteeseen--Beast-mask 4. elokuuta 2008 kello 13.31 (UTC)

extreme metal ei ole genre vaan se on ylä luokka niin kuin heavy-metalSlipknot(2) 21. syyskuuta 2006 kello 12.09 (UTC)

Ei, heavy metal juuri on genre. Extreme metal ei varsinaisesti ole genre, mutta se on käsite joka kerää monta genreä yhteen, joten on täysin oikein käyttää sitä tässä artikkelissa. --kebabi 21. syyskuuta 2006 kello 15.07 (UTC)

Children Of Bodom[muokkaa wikitekstiä]

lukeekaa tämä!:"after taking in keyboardist Janne Wirman to complete their line-up, they honed their combination of old school black metal, classic heavy, and death metal vocals into the sharpest instrument of its kind and headed out to a studio record a demo tape". tämä on otettu cob kotisivuilta! Slipknot(2) 29. syyskuuta 2006 kello 04.06 (UTC)

Mitä yrität tällä kertoa? Tuossa ei sanota, että se olisi heavy metalia, death metalia tai black metalia vaan että niistä jokaisesta otettiin vaikutteita. Tuohan vain vahvistaa tuota extreme metal -käsitteen käyttöä. --kebabi 29. syyskuuta 2006 kello 05.21 (UTC)
Jep, ei tuossa sanota, että CoB olisi death metalia. Kommentoin asiaa jo eilen keskustelusivullani. Tietääkseni death metalkin sitä paitsi sisältyy extreme metalin käsitteeseen. Sitä paitsi jos oikein tarkkoja ollaan, tuolla sivulla mainitaan myös extreme metal. Se siis sopii mielestäni oikein hyvin. --Jetman 29. syyskuuta 2006 kello 05.54 (UTC)
Allmusicin Children of Bodom -artikkelissa yhtyettä luonnehditaan heti ensimmäisessä lauseessa black metaliksi. Voisikohan tämänkin näkemyksen mainita artikkelissa? Määritelmälauseessa kannatan silti edelleen "extreme metalia", tai jos ei, niin pelkkää metallia. --Jetman 29. syyskuuta 2006 kello 06.05 (UTC)
Kyllä voisi, lähdekritiikkinä. Ja kaikki muutkin mielipiteet, julkilausumat ja lokeroinnit. Mallia en-wikistä, jossa samanlainen kiista on nyt jonkinnäköisessä pattitilanteessa. --Jaakonam 29. syyskuuta 2006 kello 06.57 (UTC)

minusta tuossa genre listassa pitäisi lukea black classic ja death metal!Slipknot(2) 29. syyskuuta 2006 kello 13.07 (UTC)

Kävisikö tällainen muotoilu? --Jetman 1. lokakuuta 2006 kello 09.58 (UTC)
Käy, vaikken täysin allekirjoita tuotakaan. Extreme metalihan kertoo siitä, että se on rankempaa kuin pelkkä metalli (vaikka tietysti extreme metal sisältyy tuohon metalliin). --kebabi 1. lokakuuta 2006 kello 17.36 (UTC)

extreme metallilla tarkoitaan thrash ja metalcore Bändejä CoB aloitti thrash bändinä mut sitä se ei enään ole.Slipknot(2) 2. lokakuuta 2006 kello 11.23 (UTC)

Käsityksesi extreme metalista on väärin. Extreme metal -yhtyeellä tarkoitetaan yhtyettä, joka on ottanut vaikutteita vaikka thrashista, blackista ja grindistä. Tai vaikkapa thrashista, blackista, deathista ja heavy metalista, kuten CoB:n tapauksessa. --kebabi 2. lokakuuta 2006 kello 12.50 (UTC)
Mielestäni se genre tulisi pitää extreme metallina, joka kuvaa raskaampaa metallia noin yleisesti. Näin säästytään monilta tulevilta genresodilta CoBin suhteen ("deathia", "eiku blackia"), mikäli vain Slipknot2 sen voi hyväksyä. –skaven 2. lokakuuta 2006 kello 13.25 (UTC)

Totta kai hyväksyn tou oli vain minun käsitys asiasta kiitos kun selvennitte minulleSlipknot(2) 2. lokakuuta 2006 kello 14.23 (UTC)

tieto kirjallisuutta[muokkaa wikitekstiä]

HEI!! Joel McIverin kirjassa Extreme Metal || sanotaan CoB ekassa lauseesa: A Finnish death metal bandSlipknot(2) 7. lokakuuta 2006 kello 10.25 (UTC)

Tässä asiassa lähteet ovat usein ristiriidassa toisiensa kanssa. Mistä kirja kertoo? Kertooko kirja oikeasti extreme metalista vai onko nimi sattumalta extreme metal? Mitä muuta kirjassa kerrotaan ko. yhtyeestä? --kebabi 8. lokakuuta 2006 kello 06.26 (UTC)

mmoro kebabi kirja kertoo metal bändeistä se on varmasti kaikista kirjastoista siinä on metallicasta dimmu borgiriin eli A-Z. kirja kertoo extereme metallista.Slipknot(2) 9. lokakuuta 2006 kello 13.05 (UTC)

morjensta wikipedialaiset huomasin että heavy sivusto [[1]] luokittelee CoB speed/power metal yhtyeeksi.KOMENTOIKAA! Slipknot(2) 19. lokakuuta 2006 kello 13.53 (UTC)

"Yhtye on yksi menestyneimpiä suomalaisia artisteja maailmanlaajuisesti." Joku oli laittanut tämän perään Lähde?-merkinnän, mutta eiköhän se ole itsestään selvää, jos vaivautuu vilkaisemaan levyjen myyntilukuja ja keikkamääriä maailmalla. Ei kaikkiin itsestäänselvyyksiin tarvitse lähdettä merkitä. --Jvsm 22. toukokuuta 2007 kello 23.07 (UTC)

Olen tavallaan samaa mieltä, mutta ei asia välttämättä ole lainkaan niin selvä yhtyeeseen perehtymättömälle henkilölle. Ja mistäs "vilkaiset" myyntilukuja ja keikkamääriä? Esim. yhtyeen virallisella sivustolla ei taideta myyntiluvuista paljon puhua ja keikoistakin on listattu vain tulevat. Näistä voisi kertoa artikkelissa parilla lauseella eikä tyytyä vain toteamaan, että menestynyt on. –Kooma 22. toukokuuta 2007 kello 20.23 (UTC)
Mitä tarkoittaa "yksi menestyneimpiä"? Olettaisin että suurinpiirtein viiden joukossa, kymmenen alkaa olla jo liikaa. Jos minun pitäisi listata viisi menestyneintä suomalaista yhtyettä niin en varmaankaan keksisi laittaa Children of Bodomia siihen joukkoon. Ja toisekseen ne levyjen myyntimäärät yms. voi ihan hyvin laittaa tähän artikkeliin vaikkei kukaan lähdettä pyytäisikään. --Anr 22. toukokuuta 2007 kello 20.33 (UTC)
Onhan CoB tunnettu ympäri maailman, että ei lois ihme vaikka se olis 5 suosituimman suomalaisyhtyeen joukossa -R4ut4ne1to R4ut4ne1to 8. heinäkuuta 2008 kello 11.42 (UTC)

"Kardinaalimunaus"[muokkaa wikitekstiä]

"Kyseinen yhtye on tehnyt myös monia cover-kappaleita eri bändeiltä.Esim.Iron Maiden yhtyeeltä; Aces high(Usein CoB:n kappaleeksi luultu The Trooper on sen sijaan aikaisempaa Sentencedia.)" Siis voi morjens. Ihan oikeesti. Iron Maiden. Iron Maiden. Iron Maiden. The Trooper on IRON MAIDENIN kappale josta mm. Sentenced on tehnyt coverin. --Kommentin jätti Käyttäjä:62.236.70.2 (keskustelu – muokkaukset).

Tässä oli aikaisemmin varmaan tarkoitettu sanoa, että monet luulevat Sentencedin coveroimaa Trooperia Children of Bodomin tekemäksi coveriksi (jonka siis korjasit sivulle oikein). On vähän lähteetön mutu-väite muutenkin, joten otin kuitenkin sen kokonaan pois. --Jaakonam 15. helmikuuta 2008 kello 09.09 (UTC)