Keskustelu:Bosnian sota

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Esittäkääpä ehdotuksia siitä mitä näille Bosnian sota- ja Kroatian sota -artikkeleille kaikkine lisäosineen oikein tehdään. -Aslak 31. elokuuta 2005 kello 19.47 (UTC)

Kummatkin artikkelit pitäisi lukita (myös muokkaajat mahdollisesti). Jonka jälkeen kaikki "lisäosaiset" artikkelit etsitään ja tarkastetaan. Sitten päätetään, että poistetaanko artikkeli, annetaanko olla paikoillaan vai liitetäänkö artikkeli takaisin pääartikkeliin. --Gurumasa 31. elokuuta 2005 kello 19.56 (UTC)
SM:n malline on tosiaankin selkiyttävä, aplodit, eikä artikkeli vaikuta enää yhtä katastrofaaliselta. Jos se hajautetaan palasiksi, osa-artikkelit pitäisi kuitenkin nimetä hiukan järkevämmin. Esimerkiksi "Bosnian sodan loppuvaiheet" mieluummin kuin "Bosnian sodan viimeiset pari vuotta". Lisäksi pääartikkeliin pitäisi saada kunnon tiivistelmä ja linkit tarkentaviin artikkeleihin muuallekin kuin mallineeseen. -Aslak 1. syyskuuta 2005 kello 02.55 (UTC)
Ja Kroatian sodalle tietysti sama homma. -Aslak 1. syyskuuta 2005 kello 02.55 (UTC)
Tein samanlaisen mallineen Kroatian sotaan. Lähinnä nämä vaativat ison oikolukutyön. Ehdotan, että artikkelit saavat jäädä kunhan pääartikkelit muokataan hyviksi tiivistelmiksi. Ainoa jonka yhdistäisin muihin ja poistaisin on Sekalaista tietoa Kroatian sodasta. -Aslak 1. syyskuuta 2005 kello 03.11 (UTC)´

Ennustuksista[muokkaa wikitekstiä]

Sota oli ennustustenkin mukaan Kroatian sotaa ankarampi, tuota voisi vähän uudelleen muotoilla. Mitä tuossa ajetaan takaa? --Harriv 2. syyskuuta 2005 kello 15.30 (UTC)

Parannusehdotuksia[muokkaa wikitekstiä]

Pahimpia sisällöllisiä aukkoja tässä on nyt kansainvälisen kriisinhallinnan toimissa ja sodan tilinpäätöksessä. Etenkin NATOn osuudesta sodan ratkeamiseen pitäisi saada lisää tekstiä. Myös osiota "yleistä Bosnian sodasta" pitäisi muotoilla uudelleen. Poistin kuitenkin artikkelin korjattavien listalta. -Aslak 2. syyskuuta 2005 kello 16.34 (UTC)

Ja oma osio rauhanneuvotteluille olisi paikallaan. Lisää asiaa myös niistä. -Aslak 2. syyskuuta 2005 kello 16.41 (UTC)

Kielenhuoltoa: Bosnia-Hertsegovina[muokkaa wikitekstiä]

Muoto "Bosnia ja Hersegovina" on kömpelö. Esimerkiksi lause "serbialueet käsittivät noin puolet Bosnia ja Hertsegovinan pinta-alasta". Siinähän kuuluisi taivuttaa myös Bosnia-sana genetiiviin. Muutin lähes kaikki tämän artikkelin ja-sanalla yhdistetyt muotoon Bosnia-Hertsegovina. En kuitenkaan koskenut wikilinkkeihin. --Kospo75 (keskustelu) 11. heinäkuuta 2014 kello 21.55 (EEST)[vastaa]