Keskustelu:Basso

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"Kevyessä musiikissa painotetaan bassoa, kun taas klassisessa musiikissa korkeammat äänet ovat tärkeämpiä."

Minulle tuli tuosta aika vahva mutu-fiilis. Missä mielessä 'painotetaan', ja missä suhteessa korkeammat äänet 'tärkeämpiä'?

Yritä laulaa ensin vaikka jotain pop-kappaletta, ja sitten vaikka schubertin tai schumannin liedejä niin huomaat. Siitä tossa kai on kyse. Pop-musiikissa nuotit on keskimäärin selvästi matalempana (jolloin kappaletta on itse asiassa paljon helpompi laulaa), kun taas klasarissa mennään melkein aina heti äänialueen ylärajoille. --80.221.28.202 6. maaliskuuta 2006 kello 19.59 (UTC)
Hmm, tuo riippuu kyllä varmasti paljon säveltäjästä ja tyylikaudesta. Äänialat alkoivat laajeta vasta renessanssin aikaan, joten varhaisrenessanssin ja keskiajan musiikissa tuo ei pidä paikkaansa. Toisaalta Wagneriaanessa tyylissä on keskeisempää, että solisti pystyy "huutamaan" orkesterin yli, joten korkeimpia ääniä ei ainakaan kovin usein käytetä. --Joonas (kerro) 7. maaliskuuta 2006 kello 06.38 (UTC)
Minusta tuo yllämainittu ilmaisu on vain kovin ympäripyöreä ja epätietokirjamainen, ja sitä ei pitäisi artikkelissa olla. Jacofin 7. maaliskuuta 2006 kello 12.29 (UTC)