Keskustelu:Alankomaiden historia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Olen tekemässä käännöstyötä hollanninkielisen Wikipedian vastaavasta artikkelista. Kääntämiseen menee todennäköisesti vielä useita päiviä, ja pyytäisin siihen asti muita wikipediaaneja malttamaan mielensä ja olemaan jatkamatta artikkelia, kunnes olen päässyt nykyaikaan. Alun parantelu, erityisesti linkkien tarkistaminen, on erittäinkin suotavaa. --Tero Vilkesalo 16. joulukuuta 2005 kello 15:43:28 (UTC)

Otit ML:n sivuilla puheeksi hallitsijoiden nimeämisen. Ja hän kyllä vastasikin sinulle. Asia on erinomaisen tuttu myös minulle, sillä yritän saada aikaan artikkelit Ranskan keskiaikaisista hallitsijoita. Yleensä käytetty muoto esim. Filip I (Ranska) on sopiva tapa, ja lisänimen voi tosi mainiosti tuoda esiin itse artikkelissa. Mutta kun me emme voi omassa kielessämme käyttää de, of tai av tapaisia pieniä ja käteviä sanoja, niin tuo sulkuihin sijoittelu on ainakin minusta paras tapa toimia. Sen käyttämisessä pitäisi olla johdonmukainen ja pitäisi muuttaa jo aiemmin tehdytkin hakusanat tuon periaatteen mukaisiksi. Alexius Manfelt 16. joulukuuta 2005 kello 16:48:46 (UTC)
Ja nimeämisohjehan näihin löytyy sivulta Ohje:Tyyliopas/Merkitsemiskäytännöt. --Hasdrubal 16. joulukuuta 2005 kello 19:26:44 (UTC)
Kiitos tiedoista. Kirjoitanpa tästä lähtien maan nimen sulkuihin hallitsijoiden kohdalla. --Tero Vilkesalo 16. joulukuuta 2005 kello 22:42:33 (UTC)

Pitäisikö tällaisia keskenjääneitä artikkeleita varten olla oma "keskeneräinen"- malline, joka ei erotuksena "työn alla"-mallineeseen, kieltäisi muita editoimasta vaan päinvastoin kannustaisi siihen? --ML 9. tammikuuta 2006 kello 11:32:47 (UTC)