Keskustelu:Afrikanmerikarhu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mihin lähteeseen suomenkielinen nimi [eteläinen merikarhu] perustuu? Google ei löydä yhtään osumaa. Nimellä etelänmerikarhu löytyy sentään yksi osuma [1]. --Silvonen 3. syyskuuta 2006 kello 04.33 (UTC)

Tähän, josta myös huomaa että esim. ruotsiksi sekä A pusillus että A. pusillus pusillus ovat sydafrikans pälsäl. --Tappinen 3. syyskuuta 2006 kello 07.26 (UTC)
Tuossa lähteessä luki eteläinenmerikarhu yhteen kirjoitettuna. Lajinimethän on viime aikoina pyritty kirjoittamaan yhteen vaikka väkisin (vrt. harmaanorjanhirvikoira). Nimi etelänmerikarhu kuulostaa kyllä luontevimmalta. --Silvonen 4. syyskuuta 2006 kello 03.32 (UTC)
Luonnontieteellisen keskusmuseon nimistöhaku antaa hakusanalla Arctocephalus pusillus suomenkieliseksi nimeksi afrikanmerikarhu; alalajeista ei ole mainintaa. Nisäkäsnimistötoimikunnan ehdotuksen mukaan laji Arctocephalus pusillus on voimassaolevalta nimeltään afrikanmerikarhu, alalajeihin ei oteta kantaa. Maailman eläimet: Nisäkkäät 1-kirjan (Tammi 1986) mukaan Arctocephalus pusillus-laji on afrikanmerikarhu ja sen alalaji A. p. doriferus on australianmerikarhu. --> Siirrän tämän artikkelin oikealle nimelle afrikanmerikarhu. --Compance 19. kesäkuuta 2011 kello 13.34 (EEST)[vastaa]
Siirretty. --Compance 19. kesäkuuta 2011 kello 14.55 (EEST)[vastaa]