Keskustelu:18. marraskuuta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Onko Niki-delfiinillä kenties tehty merkitävää tutkimusta kuten Koko-gorillalla? Vai miksi se on niin kuuluisa? Tavanomaisten eläintarhojen ja delfinaarioiden eläinten kuolinilmoitukset kuuluvat Wikipediaan yhtä vähän kuin tavanomaisten ihmisten. -Jean d'Arc 20. marraskuuta 2004 kello 14:55 (UTC)

No herran tähden. Kai nyt muistakin eläimistä voi Wikipediaan kirjoittaa kuin koe-eläimistä;) Niki oli Julkkiseläin. Jos googlaat Niki delfiini niin huomaat, että useampi verkkolehtikin uutisoi hänen kuolemastaan, joka kosketti useita meitä. Esimerkki Aamulehden paperiversiossa oli erittäin laaja artikkeli Nikin kuolemasta. Tiedän toki että on ihmisiä, jotka eivät eväänsäkään väräytä delfiinien puolesta. Joka tapauksessa Niki oli merkittävähkö suomalainen elämää suurempi eläinhahmo, jonka elämällä oli merkitystä. Toivottavasti myös poismenolla. En halua mitenkään halventaa Wikipediaa Nikin kuolinilmoituksella, enkä ehdotakaan sitä vuoden 2004 vuositapahtumien joukkoon, mutta kyllä se minusta vuosipäiviin sopii. Asiasta voi toki olla eriäviä mielipiteitä. Mielestäni delfiinit sopivat muaallekin kuin sardiinipurkkiin! --- Ism 20. marraskuuta 2004 kello 16:16 (UTC)

Delfiininlihaa ei syödä. Koko ei ollut mikään häkissä istunut koe-eläin, vaan kuuluisa gorilla, joka oppi kommunikoimaan ihmisten kanssa viittomakielellä. Niki vain eleli Särkänniemen delfinaariossa ja teki temppuja ruokapalkalla. Siinä ei ole mitään uutta ja ihmeellistä, ei siitä kirjoitettu lehdissä. Kuolemasta oli toki pikku-uutisia, mutta kymmenen vuoden kuluttua kukaan ei muista Niki-delfiiniä. Koko-gorilla muistetaan sadankin vuoden päästä. Koskettavuus ja hellyttävyys eivät ole kriteereitä tietosanakirjaan pääsylle. Muuten joudumme tekemään kuolinilmoituksen tai pahimmassa tapauksessa oman sivun joka ikiselle lutuselle eläintarhan eläimelle. -Jean d'Arc 20. marraskuuta 2004 kello 18:28 (UTC)
Eipä kai tuosta nyt tarvitsisi mainita, itse en ainakaan Nikiä pidä kovinkaan merkittävänä. Toki delffiinit ovat oikein söpöjä yms. mutta eikö sen laittaminen tänne kuitenkin ole jo pikkuisen yli? Mielestäni delffiini ei kuitenkaan niin kovin merkittävä olento suomalaisten kannalta ole. Kuten Jean d'Arc sanoi, se vain eleli delfinaariossa ja teki temppuja ruokapalkalla... --ZeiP 20. marraskuuta 2004 kello 18:37 (UTC)
"Hän" oli kuitenkin eläin, jonka sadat tuhannet ihmiset tapasivat. Eli julkkis! Paljon suurempi kuin Bimbo Boy tai pietarsaarelainen yhtye, josta kukaan ei ole koskaan kuullut. --TBone 20. marraskuuta 2004 kello 19:38 (UTC)
Kukaan ei tällä keskustelusivulla ole vaatinut noiden sivujen säilyttämistä, joten tuohon on turha vedota. Jos haluat poistaa ne, niin mainitse asiasta vaikka poistettavilla sivuilla. Satojen tuhansien ihmisien näkeminen on eläintarhan eläimille tyypillistä. -Jean d'Arc 20. marraskuuta 2004 kello 19:49 (UTC)