Kenttä (videopeli)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kenttä tai taso eli mappi (englanniksi mm. level, map tai stage) on videopelin osio, joka pitää läpäistä jotta pelaaja voi siirtyä seuraavaan osioon. Kentät läpäistään yleensä määrätyssä järjestyksessä. Esimerkiksi Visual novel -peleissä tarinan kappaleet, sotapeleissä tehtävät ja tappelupeleissä ottelut ovat pelin kenttiä tai tasoja.[1] Kenttä voi tarkoittaa myös rajattua aluetta pelimaailmasta.

Tietokone- ja videopeleissä kenttä voi koostua tiukasti rajatusta alueesta (esimerkiksi Counter Strike) tai laajaasta ja vapaasti tutkittavasta, suuresta karttapohjasta (esimerkiksi World of Warcraft) tai jostain näiden välimuodosta. Kenttä voi koostua useista eri osista, esimerkiksi luonnosta, metsistä tai rakennuksista. Joissain peleissä kentän lopussa voi odottaa loppuvastus, jonka päihittämisen jälkeen kenttä on läpäisty.

Tavallisesti kenttä ladataan aina kokonaan muistiin ja vasta kentästä toiseen siirryttäessä syntyy uuden kentän lataamisesta johtuvaa odottamista.

Kenttäeditorit ovat työkaluja, joita käytetään kenttien rakentamiseen ja suunnitteluun.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Chapter 20: Artificial Life and Puzzle Games (Key Terms/Level: Ordinarily refers to a portion of a video game, usually with its own victory condition, that must be completed before moving on to the next portion. Levels are often, but not always, completed in a prescribed sequence. In storytelling terms, levels may be thought of as chapters; in war games, they are missions; in fighting games, they are individual bouts; in simulations, they are scenarios) Pearson Education. Arkistoitu 31.12.2017. Viitattu 8.7.2010. (englanniksi)
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.