Kaustisen musiikkilukio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kaustisen musiikkilukio
Kaustisen musiikkilukiota.
Kaustisen musiikkilukiota.
Sijainti Meerbuschintie 1, 69600 Kaustinen
Koordinaatit 63.54512°N, 23.69321°E
Tyyppi suomenkielinen erikoislukio
Rehtori Ilona Salomaa-Uusitalo
Verkkosivut

Kaustisen musiikkilukio on valtakunnallinen, musiikkiin painottunut erikoislukio. 1976 perustetussa, Kaustisen keskustassa sijaitsevassa lukiossa on opiskelijoita noin 150. Lukion järjestämässä musiikin opetuksessa on mukana Keski-Pohjanmaan konservatorio, Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu ja Ala-Könni-opisto.[1]

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaustisen musiikkilukio perustettiin vuonna 1976, ja sen rehtorina toimi pitkään Taina Lehtonen. Nykyinen rehtori on Ilona Salomaa-Uusitalo. Vuonna 2006 ilmestynyt kirja Jotain sopivasti toisin kertoo koulun historian 30 vuoden ajalta, ja koulun 40-vuotisjuhlan yhteydessä vuonna 2016 ilmestyi verkkojulkaisu Kaustisen musiikkilukion jättää jäljen.

Kuvaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lukio-opinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaustisen musiikkilukiossa voi suorittaa lukio-opinnot ja ylioppilastutkinnon. Musiikkiaineet painottuvat koulun tuntijaossa: musiikkilukiolaisen opinto-ohjelmassa lukion suorittamiseen vaadittavista 75 kurssista vähintään 13 on musiikkikursseja. Musiikkilukio antaa yleissivistystä ja jatko-opintokelpoisuuden. Koulussa on myös yleislinja. Lisäksi siellä voi suorittaa kansainvälisen liiketoimintalinjan ja urheiluvalmennuksen opintoja.

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaustisen musiikkilukiossa voi opiskella klassista, kevyttä ja kansanmusiikkia harrastaen tai ammattia varten. Henkilökohtaisen soitin- ja lauluopetuksen sekä musiikinhistorian ja teorian opintojen ohella tarjolla on esimerkiksi orkesteri, kuoro, bänditoiminta, muut soitin- ja lauluryhmät, musiikkiteatteri, tanssi, musiikkiteknologia, sävellys ja sovitus. Musiikin opetus on ilmaista, ja soittotunteja pidetään aamusta iltaan muiden oppituntien ohella.

Tilaisuuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koulussa on runsaasti tilaisuuksia, joissa voi kuulla musiikkia kaikista genreistä: Kinon bändikonsertit, Kamarimusiikkikimarat, Oppilaskonsertit, Taiteiden yö, Hyvää tekevä konsertti, Jazz-illat, Joulukonsertti, Musiikkilukion ilta Kaustisen kamarimusiikkiviikolla, Pääsiäismusiikki, musiikkiteatteriproduktiot ja lisäksi esiintymiset Kaustinen Folk Music Festival -kansanmusiikkijuhlilla.

Tiimit ja toimikunnat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Musiikkilukion opiskelijat, opettajat ja muu henkilökunta toimivat monin tavoin yhdessä tiimeissä ja toimikunnissa. Tiimin puheenjohtajana toimii opettaja (paitsi oppilaskunnan hallituksessa, jonka puheenjohtaja on opiskelija), ja muut jäsenet ovat opiskelijoita eri vuosikursseilta. Kullakin tiimillä ja toimikunnalla on jokin selkeä vastuualue, jota se kehittää ja uudistaa. Tiimi keskustelee, ideoi ja tekee työtä yhdessä.Tiimit ovat pysyvämpiä kuin toimikunnat, jotka perustetaan lyhytkestoisempia tehtäviä varten. Projektiluonteisissa toimikunnissa on mukana opettajia, opiskelijoita ja muuta henkilökuntaa.

Entisiä opiskelijoita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Opiskelu – Yleistä Kaustinen: Kaustisen musiikkilukio. Viitattu 22.11.2010. [vanhentunut linkki]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.