Kauppatieteet

Wikipedia
Ohjattu sivulta Kauppatiede
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kauppatieteisiin luetaan useimmat kauppakorkeakouluissa tai yliopistojen kauppatieteellisissä yksiköissä opetettavat aineet.

Kauppatieteiden tutkimukselle ja opetukselle on leimallista kansainvälisyys, aivan kuten kauppatieteen tutkimat ilmiötkin ovat. Suuri osa tutkimuksista julkaistaan nykyään englannin kielellä. Myös yliopistollisena oppimateriaalina käytetään paljon englanninkielistä kirjallisuutta.

Kauppatieteellisiä tutkintoja ovat ylimmästä lukien kauppatieteiden tohtori, lisensiaatti, maisteri (engl. Master of Science in Economics and Business Administration) ja kandidaatti. Alan perustutkintona on kauppatieteiden maisterin tutkinto, jonka suorittaneelle yliopisto antaa oikeuden käyttää ekonomin arvonimeä. Viime vuosikymmenten aikana alan perustutkinnon nimi on vaihdellut: ennen ekonomi oli tutkinto ja kauppatieteiden maisteri arvonimi.

Kauppatieteellisissä yksiköissä opetettavat aineet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alan tieteellinen järjestö on Kauppatieteellinen Yhdistys ry. Suomen Akatemia rahoittaa liiketoimintaosaamisen hanketta, jonka tavoitteena on nostaa kauppatieteellinen osaaminen sovelluksissaan teknisen osaamisen rinnalle.

Opiskelupaikkoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä talouteen, kaupankäyntiin tai taloustieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.