Kauna 2

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kauna 2
The Grudge 2
Grudge2-poster.jpg
Ohjaaja Takashi Shimizu
Käsikirjoittaja Stephen Susco
Tuottaja Takashi Shimizu
Robert G. Tapert
Säveltäjä Christopher Young
Pääosat Sarah Michelle Gellar
Amber Tamblyn
Arielle Kebbel
Teresa Palmer
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Sony Pictures Entertainment
Ensi-ilta USA: 13. lokakuuta 2006
Suomi: 3. marraskuuta 2006
Kesto 95 min
Alkuperäiskieli englanti, japani
Seuraaja Kauna 3, 2009
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Allmovie

Kauna 2 (The Grudge 2) on jatko-osa vuonna 2004 ensi-iltansa saaneelle yhdysvaltalaiselle kauhuelokuvalle Kauna, joka perustui japanilaiseen elokuvaan Ju-On: The Grudge. Elokuvan ohjasi Takashi Shimizu, joka on ohjannut myös alkuperäiset Ju-On -elokuvat. Elokuvan tuottajana toimi Sam Raimi, ja sen pääosissa nähdään Sarah Michelle Gellar ja Amber Tamblyn. Elokuvan ensi-ilta Yhdysvalloissa oli 13. lokakuuta 2006 ja Suomessa 3. marraskuuta 2006.

Rooliluettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelijä Rooli
Amber Tamblyn Aubrey Davis
Edison Chen Eason
Sarah Michelle Gellar Karen Davis
Arielle Kebbel Allison
Teresa Palmer Vanessa
Misako Uno Miyuki
Ryo Ishibashi Nakagawa
Matthew Knight Jake
Jennifer Beals Trish
Eve Gordon Prinicpal Dale
Shaun Sipos Michael
Takako Fuji Kayako Saeki
Paul Jarrett John Flemingared
Jenna Dewan Sally

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Karenin äiti kuulee että hänen tyttärensä on sairas ja huolestuu. Hän on kuitenkin myös itse sairas. Niinpä hän lähettää Karenin siskon Aubreyn hakemaan Karenin mielisairaalasta.

Karenin polttamasta talosta kiertää Japanissa huhu että siellä asuu eläviä kuolleita. Vanessa ja Miyuki haluavat kiusata koulun uutta oppilasta Allisonia, joten he leikkivät tämän kaveria. He johtavat Allisonin Kayakon taloon ja menevät kaikki sinne. He sulkevat Allisonin kaappiin josta pääsee ylös ullakolle. Allison huutaa ja itkee kunnes Vanessa ja Miyuki ovat saaneet pelottelusta tarpeekseen. He avaavat kaapin ovea kamerakännykät valmiina kuvan ottoon, mutta ovi ei aukeakaan. Allison on aivan paniikissa nähdessään Kayakon tulevan ullakolta. Allison riuhtoo oven auki ja juoksee pois paikalta.

Karen väittää Aubreylle että polttamassaan talossa on jotain todella pelottavaa, mutta kukaan ei usko häntä. Aubrey tapaa Eason-nimisen toimittajan, joka on kiinnostunut Kayakon riivaamasta talosta. Kayako ilmestyy Karenille, joka säntää pakoon. Lopulta Kayako saakin hänet kiinni. Kayako tiputtaa kuolleen Karenin katolta ja kun Karen tömähtää maahan niin että hänet näkevät Eason ja Aubrey. Eason näkee Kayakon Karenin päällä mutta Aubrey ei näe häntä koska ei ole käynyt "murhatalossa". Tästä tapauksesta kiihtyneenä Aubrey haluaa saada selville kaiken talosta, ja Eason apunaan hän ryhtyy toimeen.

Allison, Vanessa ja Miyuki käyvät koulukuraattorilla, koska Allison on kertonut kuraattorille tapahtumista. Kayako ja Toshio pelottelevat tyttöjä. Tyttöjen pukuhuoneen suihkukopissa Vanessa näkee outoja mustia hiuksia ja pukutilassa Kayakon. Miyuki taas on poikastävänsä kanssa hotellihuoneessa jonne Kayako ilmestyy tappamaan Miyukin. Poikaystävä ei huomaa mitään ja sanoo kaikille Miyukin vain kadoneen. Kayako tappaa myös Vanessan. Allison muuttaa pelon vallassa pois.

Aubrey ja Eason selvittävät Kayakon menneisyyttä jopa hänen äitiään apuna käyttäen. Eason ja Kayakon äiti molemmat kuolevat. Aubrey menee Kayakon taloon ja huutaa siellä Kayakolle, vaikkei edes tiedä missä tämä on. Kayako näyttää hänelle Karenin joka menee yläkertaan etsimään jo kuollutta Dougia. Kayako laittaa Aubreyn kuolemaan samalla tavalla kuin hän itse, miehensä käsiin.

Allisonin uudessa asuinympäristössä asuu myös utelias poika joka ihmettelee oudosti käyttäytyvää valkohuppuista naapuriaan. Kayako vainoaa yhä Allisonia. Yöllä naapurin poika kuulee taas outoja ääniä naapurista joten hän menee käytävälle, jossa Allison juoksee melkein hänen syliinsä. Poika yrittää rauhoitella Allisonia, tuloksetta. Poika näkee Allisonin hupun sisäosassa, Allisonin pään vieressä osan kasvoja. Hän säikähtää ja perääntyy seinään saakka. Hupusta ilmestyvät kädet jotka imaisevat Allisonin tyhjyyteen. Jäljelle jäi vaan huppari jonka poika nostaa käsiensä varaan. Hupparin hihansuista ilmestyvät siniset kädet ja pääaukosta Kayakon pää.

Kauna 3[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaunatrilogian kolmannen osan oli alun perin tarkoitus ilmestyä 2008, mutta ilmestymistä lykättiin vuoden 2009 maaliskuuhun.


Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.