Kaukasten Voima

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kaukasten Voima
Perustettu 1933
Kaupunki Suomi Tuusula, Suomi
Kotiareena Tuusulan jäähalli
– kapasiteetti 1 200
Sarjataso IV-divisioona
Värit          
Puheenjohtaja Ari Uusitalo
Päävalmentaja Lauri Sten
Kapteeni Eero Heimlander

Kaukasten Voima (lyh. KaVo) on alun perin Hyvinkään Kaukasista peräisin oleva, sittemmin jokelalaistunut urheiluseura, jonka toimintaan kuuluvat nykyisin jääkiekko, koripallo sekä yleisurheilu. Seuralla on ollut toimintaa myös jalkapallon, lentopallon ja pesäpallon saralla, mutta nämä toiminnat ovat myöhemmin hiipuneet.

Kaukasten Voima perustettiin vuonna 1933. Yksi seuran kunnostautuneimmista urheilijoista menneinä vuosikymmeninä on ollut Pertti Lindfors, joka menestyi 1950- ja 1960-luvuilla hiihdossa ja yleisurheilussa. Sittemmin hän on osallistunut lukuisia kertoja Finlandia-hiihtoon. Kuuluisia urheiluseuraan kuuluneita urheilijoita ovat muun muassa NHL-jääkiekkoilija ja Suomea maajoukkuetasolla edustanut Sami Helenius sekä olympiakisoissa otelleet moukarinheittäjä Sini Pöyry (Ateena 2004) ja kymmenottelija Mikko Halvari (Peking 2008).

Jääkiekko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaukasten Voiman jääkiekon edustusjoukkue pelaa kotiottelunsa Tuusulan jäähallissa Hyrylässä. Joukkue pelaa IV-divisioonassa. Joukkueen kulta-aika sijoittuu 1970- ja 1980-luvun vaihteeseen, jolloin seuran edustuskiekkoilijat pelasivat kansallista II-divisioonaa, joka oli tuon ajan kolmanneksi korkein sarja.

KaVolla ei ole nykyisin omaa junioritoimintaa, vaan se keskittyy edustuskiekkoon.

Kuuluisimpia joukkueen kasvatteja ovat NHL-kiekkoilija Sami Helenius sekä Mestis-tasolle yltäneet Mustosen veljekset (Toni, Vili ja Samu Mustonen).

Koripallo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaukasten Voiman koripallon edustusjoukkue pelaa koripallon II-divisioonassa. Muita joukkueita ovat lisäksi C-tytöt, Minitytöt, Mikropojat, Mikrotytöt ja Koripallokerho. Jokelassa järjestetään vuosittain suuri katukoristapahtuma.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheiluseuraan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.