Kauhua kryptasta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kauhua kryptasta
Tales from the Crypt
Tyyli Kauhu
Kestoaika n. 30 min
Luoja(t) Steven Dodd[1]
Pääosissa John Kassir
Alkuperämaa Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Home Box Office
Esitetty 1989 – 1996
Jaksoja 93
Aiheesta muualla
IMDb

Kauhua kryptasta (engl. Tales from the Crypt) oli yhdysvaltalainen kauhusarja, jota tuotettiin vuosina 1989–1996 yhteensä 93 jaksoa. Sarja pohjautui EC Comicsin samannimiseen sarjakuvaan, ja sen tuottivat The Geffen Film Company yhteistyössä Warner Bros Televisionin kanssa. Suomessa sarjaa ovat esittäneet Yle TV2 ja Sub.

Kauhua kryptasta oli yksi harvoista sarjoista, jotka välttyivät sensuurilta.selvennä Sarjaa esittänyt kanava HBO antoi sen esittää kouriintuntuvaa materiaalia, esimerkiksi kiroilua ja alastomuutta, mitä useimmissa televisiosarjoissa ei ollut näytetty siihen saakka. Sarjan kuvaukset alkoivat ensin Kaliforniassa, mutta ne siirtyivät myöhemmin Englantiin.

Jokaisen jakson alussa ohjelman isäntä The Crypt Keeper (äänenä John Kassir) esitteli nähtävän jakson tahallisesti kornein sanaleikein. Monissa jaksoissa esiintyi tunnettuja näyttelijöitä, kuten Brad Pitt, Demi Moore ja muutamat näyttelijät, esimerkiksi Michael J. Fox ja Tom Hanks, myös ohjasivat joitakin jaksoja.

Jakso ”You, Murderer” on erityisen tunnettu fanien keskuudessa, sillä se oli yksi ensimmäisistä ohjelmista, joissa tietokonetehosteita apuna käyttäen lisättiin henkilöitä jaksoon. Näin sekä Alfred Hitchcock että Humphrey Bogart molemmat esiintyvät kuolemansa jälkeen jaksossa. Samassa jaksossa Ingrid Bergmanin tytär Isabella Rossellini imitoi äitiänsä ensimmäisen kerran.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tales from the Crypt (TV Series) Filmaffinity. Viitattu 27.1.2023. (englanniksi)
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.