Kate Havnevik

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kate Havnevik

Kate Havnevik on norjalainen laulaja ja lauluntekijä Oslosta.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Havnevik alkoi 14-vuotiaana soittaa punkyhtyeessä, joka esiintyi Oslon laittomassaselvennä Blitz-klubissa. 19-vuotiaana hän muutti isänsä kotimaahan Englantiin opiskelemaan musiikkia ja säveltämistä Liverpoolissa, kunnes muutti Lontooseen. Siellä hän valmisteli tulevaa albumiaan apunaan monia tuottajia mukaan lukien Marius De Vires, Lamb-yhtyeen basisti Jon Thorne ja Guy Sigsworth, joka aiemmin oli työskennellyt mm. Björkin, Imogen Heapin, Madonnan ja Britney Spearsin kanssa.

Sigsworthin kanssa Havnevik teki kappaleita Melankton-esikoisalbumilleen. Melankton tarkoittaa mustaa ruusua. Nimen idean hän sai sen tekemisvaiheessa lukemastaan kirjasta, jossa oli samanniminen hahmo. Albumi julkaistiin Norjassa huhtikuussa 2006, Isossa-Britanniassa lokakuussa 2006 ja Yhdysvalloissa maaliskuussa 2007, jolloin se myös pääsi myyntiin Applen iTunes-verkkomusiikkikauppaan. Havnevikin kappaleita on ollut mukana myös sarjoissa Greyn Anatomia sekä O.C..

Soolouransa lisäksi Havnevik laulaa Röyksopp-yhtyeen naissolistiosuudet yhdessä Karin Dreijer Anderssonin kanssa. Sen lisäksi hän tekee kappaleita muille yhtyeille, ja lauloi taustaosuudet Britney Spearsin singlellä Someday (I will Understand), jonka Guy Sigsworth tuotti.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]