Kari Mattila

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kari Juhani Mattila (s. 15. tammikuuta 1959 Lahti) on suomalainen näyttelijä. Teatterityön ohella Mattila on näytellyt useissa televisiosarjoissa, mukaan luettuna rooli suositussa päivittäissarjassa Salatut elämät.

Elämä ja ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kari Mattila syntyi metsätalousinsinööri Aarne Mattilan ja terveydenhoitaja Kaija Mattilan (omaa sukua Vahtola) perheeseen. Hän avioitui valmistuspäällikkö Kaisa Mattilan (omaa sukua Virtanen) kanssa vuonna 1984. Pariskunnalla on lapset Veera (1985) ja Vilma (1986).

Ylioppilaaksi valmistumisensa jälkeen Kari Mattila opiskeli Teatterikorkeakoulussa vuodesta 1979 vuoteen 1983. Hän aloitti näyttämöuransa Lahden kaupunginteatterissa, jossa hän työskenteli 1984–1989. Vuonna 1991 Mattila kiinnitettiin Helsingin kaupunginteatteriin.

Mattilan näyttämötaiteellisiin tulkintoihin lukeutuvat muun muassa Niskavuoren Antti, August Koskela (Täällä Pohjantähden alla) sekä Erkki Hakala (Pohjanmaa). Näytelmässä Sota ja rauha hänellä oli Nikolain osa. Edelleen Mattila on näytellyt muun muassa näytelmissä Hitchcock ja Blondi, Ne kahdeksan valittua sekä iskelmämusiikkinäytelmässä Iloisiin kuulemiin ja näkemiin.

Kari Mattilalla on ollut osia myös erinäisissä televisiotuotannoissa. MTV3-kanavan saippua/draamasarjassa Salatut elämät hänellä oli komisario Tapani Pajun rooli vuosina 19992003.

Mattila on toiminut myös teatteriohjaajana (esimerkiksi Agapetuksen komedia Hilman päivät ja Derek Benfieldin farssi Huomenta rakkaani). Hän on niin ikään opettanut näyttämötyöskentelyä, improvisaatiota sekä akrobatiaa. Mattilan harrastuksiin lukeutuvat laulu, piano ja perhokalastus.

Televisiotuotannot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelijänä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muita esiintymisiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]