Kari Mannerla

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kari Mannerla (9. tammikuuta 1930 Helsinki12. heinäkuuta 2006 Helsinki) oli suomalainen mainostoimiston johtaja, joka tunnetaan Afrikan tähti -lautapelin suunnittelijana. Mannerla toimi 1970-luvun alusta 1980-luvun puoliväliin Suomen suurimpiin kuuluvan mainostoimisto SEK:n hallituksen puheenjohtajana.

Mannerlan koulunkäynti jäi kesken 16-vuotiaana, kun hän meni töihin mainostoimistoon. Hän loi uransa mainostoimisto SEK:ssa ja jäi eläkkeelle sen hallituksen puheenjohtajana. Mannerla kehitti Afrikan Tähden jo 19-vuotiaana 1940-luvun lopulla, ja peli julkaistiin vuonna 1951.[1] Pelin nimen Mannerla sai artikkelista, jossa kerrottiin Etelä-Afrikasta löytyneestä maailman suurimmasta timantista, Afrikan tähdestä.

Mannerla kehitti Afrikan Tähdestä myös korttipeliversion. Viimeisinä vuosinaan hän kehitti lautapelin Inkan aarre, joka julkaistiin vuonna 2005. Peli on samantyyppinen kuin Afrikan tähti, mutta sijoittuu Etelä-Amerikkaan. Aiemmin Mannerla oli kehittänyt myös pasiansseja ja seikkailuhenkisiä seurapelejä. Hän kuoli syöpään 76 vuoden ikäisenä[1].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Kaseva, Tuomas: Kari Mannerla (muistokirjoitus, julkaistu Helsingin Sanomissa 31.7.2006) HS Muistot. Sanoma. Viitattu 28.1.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]