Kaprunin junapalo

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Turmajuna viikko ennen onnettomuutta

Kaprunin junapalo tapahtui Kitzsteinhornin vuorella Kaprunissa Itävallassa 11. marraskuuta 2000. Onnettomuudessa menehtyi 155 ihmistä. Oikeudessa todettiin, että palo oli lähtenyt lämmityslaitteesta.

Funikulaari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kitzststeinhornin funikulaaritunneli otettiin käyttöön vuonna 1974. Se oli laskettelijoiden ahkerassa käytössä ja ennen onnettomuutta tunnelia oli käyttänyt jo liki 22 miljoonaa ihmistä. Itse onnettomuusjuna otettiin käyttöön vuonna 1994. Se kulki vaijerikäyttöisellä rautatiellä jota kutsutaan funikulaariksi, joka on yksi köysiradan tyyppi. Juna kulki 3300 m pitkän tunnelin läpi vuoren huipulle muutamassa minuutissa ja pystyi kerralla kuljettamaan 180 matkustajaa ylös ja yhtä monta alas kahdessa junassa, jotka radan rakenteesta johtuen ohittavat toisensa aina radan puolivälissä.

Onnettomuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juna oltiin valmistettu palamattomista materiaaleista joten tämänkaltaista onnettomuutta ei osattu odottaa. Turmajunassa ei ollut palovaroitinta eivätkä sen sammuttimet olleet matkustajien ulottuvilla. Onnettomuuden tapahtuessa junan automaattinen turvajärjestelmä pysäytti junan tunneliin, mikä loi oivalliset puitteet siihen, mitä tulipalon seurauksena tapahtui. Kalteva, päistään avoin tunneli toimi kuin savupiippu.

Muistomerkki

Junaa operoiva henkilö oli ilmoittanut keskukseen tulipalosta. Operoija oli tuolla hetkellä junan etupäässä olevassa ohjaamossaan ja yritti avata junan hydraulisesti toimivia ovia siinä onnistumatta, tulipalon seurauksena avaamiseen tarvittava paine oli kadonnut eivätkä ovet auenneet. Yhtäkkiä myös yhteys keskuksesta turmajunaan katkesi, tuli oli levinnyt voimakaapeleihin minkä varassa myös yhteys keskukseen toimi. Lopulta operoija sai ovien lukituksen pois päältä ja näin ovet saatiin avattua manuaalisesti. Tällä hetkellä osa matkustajista oli jo menettänyt tajuntansa hengittäessään vaarallisia kaasuja. Ne, ketkä eivät olleet vielä tuupertuneet, lähtivät raivoavaa tulipaloa karkuun tunnelia ylös, he eivät ehtineet edetä pitkään, kun myös he tuupertuivat tiedottomina maahan, operoija heidän mukanaan. Pian liekit nielaisivat junan ja tunnelissa tiedottomana makaavat matkustajat.

Yhteensä palosta pelastui vain kaksitoista ihmistä eli ne, ketkä olivat lähteneet laskeutumaan tunnelia alas, jonne savu ei kulkeutunut. Taas ne, jotka kulkivat ylös tunnelia, samaan suuntaan kuin myrkyllinen savu, löydettiin kuolleina melkein tunnelin suulta, loput matkustajat paloivat junaan sisälle. Myrkylliset palokaasut saavuttivat myös ylä-aseman jonne juna oli matkalla. Suurin osa siellä olijoista oli paennut myrkyllistä savua, mutta kolme ihmistä jäi asemalle menehtyen savumyrkytykseen.

Kuolleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansallisuus Kuolleet
Itävallan lippu Itävalta 92
Saksan lippu Saksa 37
Japanin lippu Japani 10
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 8
Slovenian lippu Slovenia 4
Alankomaiden lippu Alankomaat 2
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta 1
Tšekin lippu Tšekki 1
Yhteensä 155

Henkiinjääneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansallisuus Henkiinjääneet
Saksan lippu Saksa 10
Itävallan lippu Itävalta 2
Yhteensä 12

Kaprunin hiihtokeskus oli onnettomuuden jälkeen suljettuna 27 päivää.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koordinaatit: 47°13′32.26″N, 12°43′14.67″E