Kantere

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Keski-Suomen kansanterveyden edistämiskeskus ry
Perustettu 28.08.2007
Toimiala Hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyö
Kotipaikka Jyväskylä, Suomi
Toiminta-alue kansallinen
Jäsenmäärä 22 valtakunnallista terveys- ja/tai hyvinvointialan yhdistystä/yritystä
Puheenjohtaja Raija Harju-Kivinen
Hallitus Kantere ry:n hallitus
Aiheesta muualla
Sivusto

Kantere ry:n (Keski-Suomen kansanterveyden edistämiskeskus) tarkoituksena on koordinoida, kehittää ja arvioida maakunnallisia hyvinvointia ja terveyttä edistäviä toimintoja, tehostaa terveyden edistämisen toimijoiden (järjestöt, julkinen ja yksityinen sektori) verkostomaista yhteistyötä, ehkäistä kansansairauksia ja alueen muita terveysongelmia sekä kaventaa terveyseroja.

Tavoitteena on luoda Keski-Suomen maakuntaan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen kestäviä rakenteita ja vahvistaa sektorirajat ylittävää terveyden edistämisen osaamista ja yhteistyötä. Yhdistyksen toiminnalla tavoitellaan maakunnan väestön parempaa hyvinvointia ja vaikutetaan samalla alueen elinvoimaisuuteen ja menestymisedellytyksiin. Toiminnasta saatuja tuloksia hyödynnetään valtakunnallisesti. [1]

Kantere ry:n taustalla on Terveyden edistämisen Foorumi, jonka toiminnan juuret ajoittuvat vuoteen 1994 ja Syty Savutta –projektiin.

Toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kantereen toiminnan tarkoituksena on vahvistaa, ennakoida ja kehittää terveyden edistämistä. Kantere koordinoi ja luo puitteita julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin vuorovaikutukselle.

Kantere toimii valtakunnallisten terveyden edistämislinjausten ja suuntien (mm. Terveys 2015, Kaste-ohjelma) mukaisesti. Kantere vastaa maakunnassa väestön terveyden edistämisen tarpeisiin ja kokoaa tähän työhön myös järjestökenttää. Väestöstrategiaa toteutetaan yhteistyössä maakunnallisen Keski-Suomen sairaanhoitopiirin preventiotyön kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Keski-Suomen kansanterveyden edistämiskeskus ry säännöt Kantere ry. 19.10.2007. Viitattu 17.1.2011. [vanhentunut linkki]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]