Kansallispukuneuvosto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomen kansallispukuneuvosto oli suomalaista kansallispukukulttuuria vaaliva ja valvova elin. Neuvoston asiantuntijaelimenä toimi kansallispukuraati, joka vastaa kansallispukujen kokoamistyöstä sekä toimii asiantuntijana kansallispukuja koskevissa kysymyksissä.[1] Neuvoston toiminta päättyi vuonna 2010 ja toiminnot siirtyivät Jyväskylässä sijaitsevan Suomen kansallispukukeskuksen hoidettaviksi.[2]

Neuvoston tehtäviin kuului kansallispukukulttuurin tutkimus, dokumentointi, julkaisutoiminta ja koulutus. Uudet ja tarkistetut kansallispuvut olivat neuvoston toiminnan näkyvin osa.

Kansallispukuneuvostoon kuului vuonna 2008 seitsemän valtakunnallista järjestöä ja yksi yritysjäsen. Ylintä päätäntävaltaa käytti neuvoston vuosikokous. Neuvoston puheenjohtaja vuonna 2008 oli museonjohtaja Lauri Pohjakallio ja varapuheenjohtaja kehityspäällikkö Kirsti Kesälä-Lundahl.

Jäsenet vuodesta 2007-2010[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai ei-kaupalliseen organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.