Kangashäkki

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kangashäkki on kylä Uuraisten kunnassa, Keski-Suomessa. Kangashäkissä on n. 580 asukasta. Kangashäkin postinumero on 41290. Kangashäkki on Uuraisten kunnan itäisin kylä ja rajoittuu valtatiehen 4. Kangashäkin naapurikylät ovat Äänekoskella sijaitsevat Honkola ja Koivistonkylä ja Laukaan puolella Vehniä. Kangashäkin osia ovat mm. Kangashäkki, Savimaa, Visala, Rantala, Vellilä, Hirvaskylä ja Puntavuori.

Sijainti ja etäisyydet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kangashäkki on Uuraisten kunnan itäisin kyläkunta ja on siten Uuraisten, Äänekosken ja Laukaan rajalla. Kangäshäkistä on matkaa itse Uuraisten kirkonkylälle n. 15 km, Äänekoskelle n. 15 km, Jyväskylän lentoasemalle n. 15 km ja Jyväskylään n. 35 km. Helsinkiin ja Ouluun matkaa kestyy kumpaankin n. 330 km.

Kulkuyhteydet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kulkuyhteydet joukkoliikenteellä ovat hyvät, johtuen sijäinnista nelostien varrella. Jyväskylään ja Äänekoskelle pääsee arkena ja sunnuntaina n. 20 kertaa päivässä, Jyväskylän lentoasemalle n.5 kertaa päivässä, Suolahteen 3 kertaa päivässä, Uuraisille 2 kertaa päivässä ja Haapamäelle kerran päivässä. Lisäksi yhteyksiä Helsinkiin ja Ouluun on useita kertoja päivässä ja Rovaniemelle kerran päivässä. Liikenteen hoitaa pääasiassa Jyväskylän liikenne, Keski-Suomen liikenne, Pohjolan matka ja Eskelisen Lapin linjat.

Palvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kangashäkissä palvelee peruskoulu, joka kattaa esiopetuksen ja luokat 1-6, yläasteen opiskelijat kuljetetaan Uuraisille. Kylällä on Parma-betonitehdas. Hirvaskankaan ABC-huoltamo sijatsee Kangashäkin puolella Uuraisten ja Äänekosken rajalla. ABC:llä on 400-neliöinen kauppa, ravintola, apteekki, Alko, parturi ja Hesburger. Lisäksi kylällä on Shell-huoltamo ja kauppakeskus Spektri.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä suomalaiseen kylään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.