Kanaalin tunneli

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Channel Tunnel
Le tunnel sous la Manche
Kanaalitunneli
Course Channeltunnel en.svg
Alittaa Englannin kanaali
Alkupiste Folkestone, Kent, Iso-Britannia
Loppupiste Coquelles, Pas-de-Calais, Ranska
Maa Ranskan lippu Ranska
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta
Avattu 6. toukokuuta 1994 (tunneli)
14. marraskuuta 1994 (liikenne)
Pituus 50,45 km
Raiteita 2 rautatielinjaa
1 huoltoreitti
Ylläpitäjä Eurotunnel

Kanaalin tunneli, Kanaalitunneli eli Eurotunneli on 50 kilometrin mittainen rautatietunneli Englannin kanaalin ali Englannin ja Ranskan välillä. Englannissa sen nimi on Channel Tunnel (tai Chunnel), Ranskassa le tunnel sous la Manche. Eurotunnel on tunnelia ylläpitävän ja liikennöivän yhteisyrityksen nimi.

Tunneli alittaa Englannin kanaalin sen kapeimmassa kohdassa, Doverinsalmessa. Sen päät ovat Folkestonessa Kentin kreivikunnassa ja Coquellesissa Pohjois-Ranskassa, vähän Calais'n eteläpuolella.

Kanaalin tunneli on maailman toiseksi pisin rautatietunneli, pidempi on vain Seikan-tunneli Japanissa. Guinnessin ennätyskirjan mukaan Kanaalin tunneli on maailman pisin vedenalainen tunneli.[1] Sen merenalainen osuus on 38 kilometriä. Amerikan insinööriyhdistys ASCE on nimennyt Kanaalin tunnelin yhdeksi nykyajan seitsemästä ihmeestä.

Kanaalin tunneli käsittää kolme rinnakkaista tunnelia: kaksi 7,6 metrin läpimittaista rautatietunnelia 30 metrin etäisyydellä toisistaan, sekä niiden välissä 4,8 metrin huoltotunneli pienille huoltoajoneuvoille ja hätäliikenteelle. Raideleveys on 1 435 mm.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Poikkileikkaus: kaksi rautatietunnelia rinnan (A), niiden välissä huoltotunneli (B), joita yhdistävät käytävät (C). Lisäksi ilmanvaihtokanavat (D).

Tunnelia suunniteltiin hyvin pitkään. Ajatus on peräisin 1700-luvulta, ja ensimmäisen vakavasti otettavan suunnitelman esitteli ranskalaisinsinööri Albert Mathieu Napoleonille vuonna 1802.[2] Sopimus tunnelin rakentamisesta saatiin lopulta ratifioitua 1987.

Rakennustöihin osallistui 13 000 työntekijää ja ne kestivät joulukuusta 1987 joulukuuhun 1990.[1] Rahaa kului 10 miljardia puntaa.[1] Tunneli avattiin liikenteelle 1994. Viralliset avajaiset olivat 6. toukokuuta 1995 ja avaamisen suorittivat Britannian kuningatar Elisabet II ja Ranskan presidentti François Mitterrand.

Liikenne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eurostar-junan keula tunnelissa (näyttelyesine)

Huoltoliikennettä lukuun ottamatta Kanaalin tunnelissa liikennöidään ainoastaan junalla. Tunneli on kuitenkin myös tärkeä osa tieyhteyttä; junat kuljettavat autolauttojen tapaan sekä rahti- että henkilöajoneuvoja. Liikenteessä on neljän tyyppisiä junia.

Nopeimmat Eurostar-luotijunat kuljettavat matkustajia Lontoon St Pancrasin rautatieaseman ja mantereen puolella Pariisin Gare du Nordin sekä Brysselin Bruxelles-Midi asemien välillä. Syksystä 2007 alkaen Lontoon-Pariisin väli matkataan parhaimmillaan ajassa 2 t 15 min, Lontoon-Brysselin väli ajassa 1 t 51 min.

Ajoneuvoja kuljetetaan Eurotunnel Shuttle -junan vaunussa


Eurotunnel Shuttle on autojuna, joka kuljettaa erilaisia maantieajoneuvoja matkustajineen Folkestonen ja Coquellesin välillä; lastauksineen matka kestää noin 90 minuuttia.

Freight Shuttle Train kuljettaa rekkoja; näissä junissa kuljettajat matkustavat omissa vaunuosastoissaan.

Tämän lisäksi tunnelissa liikennöi tavanomaisia rahtia kuljettavia tavarajunia.

Vuonna 2005 Eurotunnelin läpi kuljetettiin noin 2 miljoonaa henkilöautoa, 1,3 miljoonaa kuorma-autoa ja 77 000 linja-autoa; rahtia kulki noin 1,6 miljoonaa tonnia. Eurostar-junat kuljettivat Kanaalin poikki noin 8,3 miljoonaa matkustajaa vuonna 2007.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Guinness World Records 2000. Suuri ennätyskirja. s. 37
  2. http://www.spectator.co.uk/the-magazine/arts/334796/the-age-of-the-train.thtml
  3. Eurotunnel 2007 Traffic and Revenue Figures

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Kanaalin tunneli.
Tämä rautateihin tai rautatieliikenteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.