Kallista kipua

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kallista kipua
Royal Pains
Sarjan logo.
Sarjan logo.
Tyyli Draama
Komedia
Kestoaika 42 min
Tekijä Andrew Lenchewski
John P. Rogers
Pääosissa Mark Feuerstein
Paulo Costanzo
Jill Flint
Reshma Shetty
Alkuperämaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Verkko Yhdysvaltain lippu USA Network
Suomen lippu MTV3
Esitetty 4. kesäkuuta 2009 –
jatkuu edelleen
Tuotantokausia 4
Jaksoja 60
Tuotanto
Vastaava tuottaja Paul Frank
Rich Frank
Jeff Kwatinetz
Michael Rauch
Andrew Lenchewski (kausi 2–)
Tuotantoyhtiö 34 Films
Prospect Park Entertainment
Universal Cable Productions
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Kallista kipua (engl. Royal Pains) on yhdysvaltalainen sairaalamaailmaan sijoittuva komediallinen draamasarja. Ohjelman ensimmäinen jakso esitettiin USA Network -kaapelikanavalla 4. kesäkuuta 2009. Sarja nousi nopeasti yhdeksi Yhdysvaltojen katsotuimmaksi kaapelikanavalla esitettäväksi draamasarjaksi.[1]

Ohjelma kertoo Hank Lawsonista, joka saa potkut lääkärin virastaan hoitovirheen myötä. Pian potkujen jälkeen Hankin tyttöystävä jättää hänet, ja elämän suunta muuttuu sen myötä täysin. Hank matkaa veljensä Evanin kanssa Hamptoniin, jossa hän ryhtyy "seurapiirien henkilääkäriksi". Yllättäen läheisen sairaalan työntekijä Jill Casey pyytää Hankia hoitamaan kaupungin vähäosaisia, ja pian Hank on tilanteessa, jossa hänen pitäisi päättää, tehdäkö hyvää itselle vai muille.

Sarjan ensimmäinen kausi kattaa kaikkiaan 12 jaksoa, jotka esitettiin kesän 2009 aikana. USA Network tiedotti 28. heinäkuuta 2009, että sarja saa jatkuu toiselle tuotantokaudelle, joka sisältää 16 jaksoa. Toinen tuotantokausi alkoi heinäkuussa 2009 ja päättyi alkuvuodesta 2011. Sarja saa myös kolmannen tuotantokauden, joka tulee olemaan 16 jakson mittainen.[2]

Suomessa sarjan esittäminen aloitettiin MTV3-kanavalla 7. tammikuuta 2011. MTV3 on tilannut ohjelmistoonsa myös sarjan toisen tuotantokauden.[3]

Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Henry "Hank" Lawson (es. Mark Feuerstein) on kolmekymppinen lääkäri, joka saa potkut töistään hoitovirheen seurauksena. Hank pyrkii aina toimimaan yhteisen hyvän edistämiseksi, mutta muutokset elämässä saavat hänet pohtimaan, pitäisikö hänen sittenkin toimia itsekkäämmin.
  • Evan R. Lawson (es. Paulo Costanzo) on Hankin pikkuveli. Ammatiltaan hän on tilintarkastaja. Evan osaa puhua taitavasti ihmisiä pyörryksiin, ja naisiakin hän lähestyy yleensä keksityillä titteleillä. Villin puolen lisäksi Evan on myös piinkova liikemies ja huolehtiva veli Hankille.
  • Jill Casey (es. Jill Flint) on paikallisen sairaalan työntekijä. Jill on kaunis, fiksu ja maanläheinen nainen, joka tietää, kuinka paikallisia byrokraatteja tulee käsitellä, että hommat saadaan tehdyksi.
  • Divya Katdare (es. Reshma Shetty) on kaksikymppinen nainen, jonka suuri unelma on saada työskennellä sairaanhoidon parissa. Divya on hyvin tehokas ja määrätietoinen ihminen. Hänen vanhempansa eivät tahtoisi yläluokkaisen tyttärensä tekevän oikeita töitä, mutta Divya on asiasta eri mieltä.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1. tuotantokausi (2009)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nro Englanninkielinen nimi Suomenkielinen nimi Esitetty USA:ssa Katsojia USA:ssa
1-01 "Pilot" Kohtalokas käänne (osa 1)
Luksustohtori tuli kaupunkiin (osa 2)
4. kesäkuuta 2009 5,57 milj.[4]
1-02 "There Will Be Food" Hauras ballerina 11. kesäkuuta 2009 5,59 milj.
1-03 "Strategic Planning" Suuret suunnitelmat 18. kesäkuuta 2009 6,50 milj.
1-04 "TB or Not TB" Rankka päivä 25. kesäkuuta 2009 5,94 milj.
1-05 "No Man is an Island" ei tiedossa 9. heinäkuuta 2009 5,73 milj.
1-06 "If I Were A Sick Man" ei tiedossa 16. heinäkuuta 2009 6,23 milj.
1-07 "Crazy Love" ei tiedossa 23. heinäkuuta 2009 6,21 milj.
1-08 "The Honeymoon's Over" ei tiedossa 30. heinäkuuta 2009 6,38 milj.
1-09 "It's Like Jamais Vu All Over Again" ei tiedossa 6. elokuuta 2009 6,69 milj.[5]
1-10 "Am I Blue?" ei tiedossa 13. elokuuta 2009 5,56 milj.[6]
1-11 "Nobody's Perfect" ei tiedossa 20. elokuuta 2009 5,32 milj.[7]
1-12 "Wonderland" ei tiedossa 27. elokuuta 2009 5,90 milj.[8]
  • Sarjan pilottijakso on kestoltaan kahden jakson pituinen. Suomessa jakso esitetään eroteltuna kahdeksi erilliseksi jaksoksi.

2. tuotantokausi (2010–2011)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nro Englanninkielinen nimi Suomenkielinen nimi Esitetty USA:ssa Katsojia USA:ssa
2-01 "Spasticity" Keksijän poika 3. kesäkuuta 2010 5,80 milj.[9]
2-02 "Lovesick" Särkyneen sydämen syndrooma 10. kesäkuuta 2010 5,60 milj.[10]
2-03 "Keeping the Faith" Vaivainen voimamies 17. kesäkuuta 2010 5,50 milj.[11]
2-04 "Medusa" Kuuban kuumuudessa 24. kesäkuuta 2010 5,30 milj.[12]
2-05 "Mano a Mano" Havannan pimeä puoli 1. heinäkuuta 2010 5,30 milj.[13]
2-06 "In Vino Veritas" Viinin monet vivahteet 15. heinäkuuta 2010 5,20 milj.[14]
2-07 "Comfort's Overrated" ei tiedossa 22. heinäkuuta 2010 5,28 milj.[15]
2-08 "The Hankover" ei tiedossa 29. heinäkuuta 2010 5,01 milj.[16]
2-09 "Frenemies" ei tiedossa 5. elokuuta 2010 5,53 milj.[17]
2-10 "Whole Lotto Love" ei tiedossa 12. elokuuta 2010 5,39 milj.[18]
2-11 "Big Whoop" ei tiedossa 19. elokuuta 2010 5,27 milj.[19]
2-12 "Open Up Your Yenta Mouth and Say Ah" ei tiedossa 26. elokuuta 2010 6,08 milj.[20]
2-13 "Mulligan" ei tiedossa 20. tammikuuta 2011 ei tiedossa
2-14 "Pit Stop" ei tiedossa 27. tammikuuta 2011 ei tiedossa

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Burn Notice, Royal Pains Renewed By USA TvByTheNumbers.com. Viitattu 31.12.2010. (englanniksi)
  2. USA Renews White Collar, Royal Pains, and Psych 28.09.2010. TVSeriesFinale.com. Viitattu 31.12.2010. (englanniksi)
  3. Kallista kipua MTV3.fi. Viitattu 31.12.2010.
  4. Corrected: Burn Notice, Jon & Kate Plus 8 and Royal Pains lead cable 09.06.2009. TvByTheNumbers.com. Viitattu 30.12.2010. (englanniksi)
  5. Updated Burn Notice summer finale sets series highs with 7.6 million 07.08.2009. TvByTheNumbers.com. Viitattu 30.12.2010. (englanniksi)
  6. The Closer, WWE RAW, NASCAR, Royal Pains & Monk Top Week's Cable Shows 18.08.2009. TvByTheNumbers.com. Viitattu 30.12.2010. (englanniksi)
  7. Updated: The Closer, WWE RAW, & True Blood Top Week's Cable Shows 25.08.2009. TvByTheNumbers.com. Viitattu 30.12.2010. (englanniksi)
  8. Royal Pains ends season with 5.9 million, most-watched first season show on USA ever 28.08.2009. TvByTheNumbers.com. Viitattu 30.12.2010. (englanniksi)
  9. USA's 'Burn Notice' & 'Royal Pains' Return With Hot Ratings 04.06.2010. TvByTheNumbers.com. Viitattu 30.12.2010. (englanniksi)
  10. Thursday Cable Ratings: Burn Notice & Royal Pains Down vs. Premieres 11.06.2010. TvByTheNumbers.com. Viitattu 30.12.2010. (englanniksi)
  11. Thursday Cable Ratings: Burn Notice & Royal Pains Down Slightly; Real Housewives, Bethenny & More 18.06.2010. TvByTheNumbers.com. Viitattu 30.12.2010. (englanniksi)
  12. UPDATED Thursday Cable Ratings: Futurama Returns Strong; Plus Burn Notice, Royal Pains, NBA Draft & More 25.06.2010. TvByTheNumbers.com. Viitattu 30.12.2010. (englanniksi)
  13. Thursday Cable Ratings: USA's Royal Pains & Burn Notice lead Thursday cable pack; Bethenny Lags Futurama 02.07.2010. TvByTheNumbers.com. Viitattu 30.12.2010. (englanniksi)
  14. Thursday Cable: Burn Notice On Top, Futurama Up; Bethenny Down 16.07.2010. TvByTheNumbers.com. Viitattu 30.12.2010. (englanniksi)
  15. Thursday Cable: Burn Notice On Top, Futurama Slips; Bethenny Stable 26.07.2010. TvByTheNumbers.com. Viitattu 30.12.2010. (englanniksi)
  16. Thursday Cable: Jersey Shore on Top + Burn Notice, Futurama, Project Runway & More 30.07.2010. TvByTheNumbers.com. Viitattu 30.12.2010. (englanniksi)
  17. Thursday Cable: Jersey Shore on Top + Project Runway, Futurama, Stan Lee’s Superhumans & More 06.08.2010. TvByTheNumbers.com. Viitattu 30.12.2010. (englanniksi)
  18. Thursday Cable: Jersey Shore Sets New Highs; Burn Notice & Royal Pains Down, But Mostly Steady & More 13.08.2010. TvByTheNumbers.com. Viitattu 30.12.2010. (englanniksi)
  19. More Thursday Cable: ‘Project Runway‘ Up; Futurama, Real Housewives of DC Fall + More 20.08.2010. TvByTheNumbers.com. Viitattu 30.12.2010. (englanniksi)
  20. More Cable Ratings: Jersey Shore, Burn Notice, Royal Pains Still On Top, Futurama Rises & More 27.08.2010. TvByTheNumbers.com. Viitattu 30.12.2010. (englanniksi)
Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.