Kalle Kuusela

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kalle Kuusela (s. 1975) on suomalainen vaatesuunnittelija. Hän perusti 1997 Kone Helsinki -nimisen vaateliikkeen, jonka hän kuitenkin myi vuonna 2007 mutta jatkaa yhteistyötä freelance-suunnittelijana.

Kuusela on vapaa suunnittelija ja suunnittelee paitsi entiselle yritykselleen, myös muun muassa Aarikalle. Hän on suunnitellut pukuja myös Linnan juhliin presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle meneville vieraille ja farkkukankaisia hääpukuja ranskalaisyritykselle.[1] Kuusela oli Young Professionals -lehden Vuoden 2006 nuoret kyvyt -listalla.[2] Hän on suunnitellut puvustuksen Minna Tervamäen koreografiaan Something Else?.[3]

Kone Helsinki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kone Helsinki oli Kuuselan vuonna 1997 perustama vaateliike, joka myi lähinnä miesten vaatteita, erityisesti farkkukankaasta valmistettuja, sekä lisäksi paitoja ja logovöitä. Yritys tuli tunnetuksi Idols-kilpailun puvustajana ja on sen jälkeen ollut Antti Tuiskun vaatettaja. Yrityksen omistaja oli vuodesta ollut 2007 Perttu Klaavo. Yritys itse käytti nimestä logon kirjoitusasua koneHELSINKI.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]