Kalle G & Rytinäkerjäläiset

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kalle G & Rytinäkerjäläiset on suomalainen rockyhtye joka on toiminut vuodesta 2004. Sitä ennen Kalle Grotenfelt keikkaili yksikseen mies ja kitara periaatteella nimellä Kalle G. Ensimmäinen esiintyminen yhtyeenä tapahtui kaksimiehisenä Puustock festivaaleilla vuonna 2005, sen jälkeen yhtye on keikkaillut harvakseltaan suomen klubeissa, tapahtumissa ja festivaaleilla.

Yhtyeen punk/bluespohjaista rytmimusiikkia luonnehditaan usein samanistiseksi, aggressiiviseksi, aurinkoiseksi tai hulvattomaksi[1]. Yhtyeen ilmaisu onkin tyylillisesti hyvin laaja-alaista.

Kalle Grotenfeltin mukaan yhtye sai Idean nimeensä Kari Peitsamon kappaleesta Rytinäkerjäläinen. Nimi valittiin kuvastamaan sekä ronskia rockin rytinää, että ajatusta ihmisen kaipuusta kokea maailma todellisena ja vaikuttavana sen ohessa, että maailmankuvaa jäsentensä mielestä usein markkinoidaan tai syötetään ihmisille "siistittynä" versiona todellisuudesta (vrt. vaikkapa mainoskulttuuri).

Kalle Grotenfeltin tekstit ja rockin perinteitä tunnustava, mutta omintakeinen ja estoton ilmaisu, sekä hieman poikkeuksellinen kokoonpano ovat avaintekijöitä Kalle G & Rytinäkerjäläisten musiikissa[2].

Kalle G & Rytinäkerjäläiset on tehnyt tähänastiset levynsä Woimasointu levymerkille[3].

Kokoonpanot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtyeen ensimmäinen kokoonpano oli kaksihenkinen, siihen kuuluivat kitaristi-laulusolisti Kalle Grotenfelt ja rumpali Jukka Repo.

Vuonna 2008 kokoonpano kasvoi kolmihenkiseksi, kun Jukan veli Toni Repo tuli yhtyeen toiseksi kitaristiksi. Toni oli ollut aikaisemminkin jo yhtyeen toiminnassa mukana, esimerkiksi miksaajana.

Kalle G & Rytinäkerjäläisistä ei ole dokumentoitu kaikkia niitä kokoonpanoja, jotka ovat spontaanisti muodostuneet yhtyeen keikoilla. Useammin kuin kerran ovat eläviin esiintymisiin osallistuneet ainakin rytmimunisti Pekka "Manne" Liimatainen[4] ja huuliharpisti Heikki Ruuttunen.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Darwin oli väärässä (2011)

Ep:t ja singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Liike on lääke ep (2010)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]