Kalibak

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kalibak on kuvitteellinen superroisto, joka kuuluu DC Comicsin sarjakuvahahmoihin. Kalibakin ensiesiintyminen oli lehdessä New Gods #1(Helmikuu 1971). Sen loi Jack Kirby. Kalibak on kuvattu Teräsmiehen ja Oikeuden Puolustajien vihollisena.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kalibak on ensimmäinen Darkseidin ja Sulin poika. Desaad murhasi myöhemmin hänen äitinsä Kalibakin isoäidin, kuningatar Heggran, käskystä. Kalibak surmasi myöhemmin Desaadin. Kalibak tunnetaan maineikkaana soturina ja usein hän palveleekin Darkseidin oikeana kätenä. Kun Darkseid rikkoi rauhan Apokolipsin ja New Genesiksen kanssa, Kalibak auttoi isäänsä sodassa planeettaa vastaan. Kalibak laitettiin usein Orionia vastaan ja lukuisten yhteenottojen jälkeen he saivat tietää, että he olivat velipuolia. Tämä lisäsi Kalibakin vihaa Orionia kohtaan, kun Darkseid selvästi arvosti Orionia enemmän kuin Kalibakia.

Kalibakilla on korkeat yli-inhimilliset voimat ja kestävyys. Lihaksikkaasta bulkistaan ​​huolimatta hän on myös yllättävän nopea ja ketterä. Kuten kaikki neljännen maailman olennot, hän on kuolematon. Kalibak on korkeasti koulutettu taistelija, joka tunnetaan Apokolipsilla julmuudestaan. Hän on aseistettu Beta-Clubilla, aseella, joka laukaisee voimapultteja tai hermosäteitä, mikä aiheuttaa eläville olennoille käsittämätöntä tuskallista kipua. Se on lähes tuhoutumaton, vaikka Orion kerran tuhosi sen Lightray:n avulla. Hän voi myös kutsua ja käyttää aero-levyjä, joiden avulla hän voi lentää. Kalibakilla on myös pääsy korkean teknologian joukkotuhoaseisiin. Fyysisesti Kalibak on yksi Apokolipsin vahvimmista jumalista ja uskollisin Darkseidille. Tämä tekee Kalibakista Darkseidin eliittien välttämättömän jäsenen. Kalibakilla on uskomatonta yli-inhimillistä voimaa, joka on lähes sama kuin Teräsmiehellä, Orionilla ja jopa itse Darkseidilla. Kerran hänen isänsä oli lisännyt häntä yrittäessään turvata Life-Yhtälön elementaalin käyttäjiltä; Darkseid oli suonut pojalleen valtavasti lisääntyneen voiman ja uhan, mikä antoi hänelle mahdollisuuden fyysisesti päihittää entisestään paljon vahvemman veljensä Orionin taistelussa ja jopa antanut hänelle kyvyn psi-säteillä, jotka ovat Omega-ilmiöitä, kuten psioninen räjähdys, jotka piiskaavat yksilön mielet sokaisevilla määrillä aiheuttaen henkistä tuskaa.

Sarjakuvassa Injustice: Gods Among Us Kalibak hyökkää maahan parademoniarmeijansa kanssa ja taistelee Teräsmiestä vastaan. Kalibakin pilkattua Teräsmiestä ja sanottua, että Teräsmiehen päätös säästää vastustajansa henget ei johda mihinkään Teräsmies tappaa Kalibakin iskemällä tämän maahan. Tämä inspiroi Teräsmiestä tappamaan kaikki maahan hyökänneet parademonit. Kalibakin kuolema sai Darkseidin suunnittelemaan kostoa Teräsmiehelle.

Muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopeleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.