Kalastussatama

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kalastusaluksia laiturissa Reposaaren kalasatamassa.

Kalastussatama eli kalasatama on satama, jota ammattikalastajat käyttävät saaliin purkupaikkanaan ja josta se kuljetetaan eteenpäin.

Kalasatamia pitävät kotisataminaan erilaiset kalastusalukset, kuten troolarit. Lisäksi niissä sijaitsee usein kalan käsittelyä ja jatkojalostusta harjoittavia toimijoita sekä kalan tukku-ja vähittäismyyntipisteitä. Kalasatamat ovat pääosin syntyneet luonnostaan paikkoihin, joista käsin on kalastettu jopa vuosisatojen ajan.

Kalasatamat Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa- ja metsätalousministeriö on jakanut Suomen kalasatamat neljään eri kategoriaan; keskuskalasatamat, aluesatamat, paikalliset rannikkokalastussatamat sekä muut kalasatamat. Luokiteltuja kalasatamia on yhteensä vajaat 50, joista keskuskalasatamia oli alun perin seitsemän. Hangon troolisatama joutui kuitenkin lopettamaan toimintansa vuonna 2005 sen aiheuttamien hajuhaittojen vuoksi.[1] Suomen suurin kalasatama on Porissa sijaitseva Reposaaren kalasatama.

Suomen keskuskalasatamat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hanko ei huoli ilmaista troolisatamaa 23.2.2008. Turun Sanomat. Viitattu 10.5.2013.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä talouteen, kaupankäyntiin tai taloustieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.