Kalakoulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kalakoulun päärakennus.

Kalakoulu eli Suomen kalatalous- ja ympäristöinstituutti on Paraisten Kirjalassa, Kaarinasta Paraisille johtavan maantien 180 läheisyydessä, Hessundin sillan itäpuolella toiminut ammattikoulu. Koulusta valmistui oppilaita moniin kalatalous ja ympäristöalan tehtäviin, kuten ammattikalastajaksi, kalavesienhoitajaksi, kalanjalostajaksi, kalanviljelijäksi, kalastusoppaaksi, ympäristönhoitajaksi tai luontoyrittäjäksi. Aikoinaan koulun omisti kokonaan Suomen valtio, kalakoulun nimi oli tuolloin Valtion Kalatalousoppilaitos.

Vuoden 2011 alusta oppilaitos on kuulunut Kaarinan, Paimion ja Paraisten kuntien yhteiseen Peimarin koulutuskuntayhtymään ja on jatkanut toimintaansa nimellä Ammattiopisto Livian Kalatalous- ja ympäristöopisto.[1][2][3]

Koululla oli aiemmin kolme kalastustroolaria, joiden nimet olivat Osmerus, Alpinus ja Harengus. Osmerus ja Alpinus -alukset oli valmistettu Suomessa 1980-luvulla. Harengus oli valmistettu Neuvostoliitossa. Nämä troolarit on sittemmin päätetty korvata ajanmukaisemmalla kalastusaluksella. Koululla on myös oma kalanviljelylaitos ja kalanjalostuslaitos.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Arkistoitu kopioPeimarin KKY Ammattiopisto Livia, Peimarin koulutuskuntayhtymä, livia.fi. Arkistoitu 19.7.2016. Viitattu 18.7.2016.
  2. Arkistoitu kopioOpistot Ammattiopisto Livia, Peimarin koulutuskuntayhtymä, livia.fi. Arkistoitu 19.7.2016. Viitattu 18.7.2016.
  3. Arkistoitu kopioYhteystiedot Ammattiopisto Livia, Peimarin koulutuskuntayhtymä, livia.fi. Arkistoitu 2.7.2016. Viitattu 18.7.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]