Kaitaan koulu

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Kaitaan koulu ja lukio)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo Kaitaan yläkoulusta. Matinkylän lukiosta (ent. Kaitaan lukio) on oma artikkelinsa.

Kaitaan koulussa on noin 300 oppilasta vuosiluokilla 7–9 ja 35 opettajaa. Osa oppilaista on valittu kouluun opiskelemaan painotetun kuvataiteen oppimäärää. Koulussa annetaan myös luokkamuotoista erityisopetusta. Koulun rehtorina on toiminut vuodesta 2014 Ritva Mickelsson.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaitaan koulu aloitti vuonna 1966 nimellä Vapaaniemen yhteiskoulu. Koulun viikoittain ilmestyvän lehden nimi on vieläkin Vapis. Peruskoulu-uudistuksen myötä koulu jaettiin hallinnollisesti kahtia yläasteeksi ja lukioksi. Samalla sen nimi vaihdettiin Kaitaan kouluksi ja lukioksi. Kaitaan lukio toimii nykyään nimellä Matinkylän lukio.

Koulurakennus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaitaan koulun ja Matinkylän lukion rakennuksen on suunnitellut monia koulutaloja uransa aikana piirtänyt arkkitehti Osmo Sipari. Rakennus valmistui vuonna 1970. Koulurakennus on peruskorjattu vuosien 2008–2010 aikana.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Heikinheimo, Marianna ym.: Sektori-inventointi: Espoon koulut, s. 65. Espoo: Espoon kaupunki, 2017. Teoksen verkkoversio (viitattu 16.2.2019). (Arkistoitu – Internet Archive)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.