Kainuun Opisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
"Pirtti" eräs Kainuun Opiston rakennuksista.
Kainuun Opiston päärakennuksista joka toimii sekä kirkkona että liikuntasalina.

Kainuun Opisto on Paltamon Mieslahdessa sijaitseva kansanopisto ja kurssikeskus, joka tarjoaa yleissivistävää ja ammatillista koulutusta.

Opiston toimintaa ohjaa kristillisen humanismin arvopohja. Opisto kuuluu herännäisopistoihin.

Opisto tarjoaa kokous- ja koulutuspalveluja, juhlatiloja sekä majoitus- ja ateriapalveluja. Opisto sijaitsee Oulujärven rannalla. Ympäristö tarjoaa muun muassa Kallen 15 kilometrin vaellusreitin sekä valaistut ladut ja lenkkipolut.

Vuonna 2009 julkaistiin 100-vuotishistoriikki Ei vain koulu koulujen joukossa, Kainuun Opisto 1909—2009. Satu Kemppaisen ja Lauri Pykäläisen teos kertoo opiston vaiheet, esittelee henkilökunnan ja toimintaan vaikuttaneet henkilöt sekä opiskelijat.

Opiston entisiin opiskelijoihin kuuluu teatteriohjaaja Jussi Parviainen, joka suoritti siellä keskikoulun ja teatterikoulun välissä yliopistokursseja sosiologiasta, psykologiasta, filosofiasta ja kasvatustieteestä.[1] Hän näytteli Paavo Ruotsalaisen roolin opistolaisten esittämässä Lauri Kokkosen näytelmässä Viimeiset kiusaukset.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Roiha, Maria: ”2. Lapsisaarnaajan maaginen maailma”, Jussi Parviainen - Jumalan rakastaja. Tammi, 2018. Google Books (viitattu 30.8.2019).
  2. Hautala, Harri: Arkkipiispakin piti Jussi Parviaista perkeleen kätyrinä – Teatterin kohusankaria on välillä kohdeltu luovana nerona, välillä loppuun ajettuna viihdekoneena Aamulehti. 18.4.2018. Arkistoitu 31.8.2019. Viitattu 31.8.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]