Kaiken se kestää (kirja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kaiken se kestää
Kirjailija Uma Karma
Kieli suomi
Genre nuortenkirjallisuus
Kustantaja Books on Demand[1]
Julkaistu 2009
Ulkoasu nidottu
Sivumäärä 320
ISBN 978-952-498-159-0
Edeltävä Mistä tunnet sä ystävän
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Kaiken se kestää on Uma Karman 2009 julkaistu teos.[2]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Luukas on järjestänyt juhlat kodissaan, joihin hän on kutsunut koulukavereitaan. Hän käy lukion urheiluluokkaa ja rakastaa koripalloa yli kaiken. Hän on kutsunut juhliin myös samaa lukiota käyvän Tuukan, eivätkä he tunne toisiaan. Tuukka ei ymmärrä, miksi hänet on kutsuttu juhliin ja on lähdössä pois. Luukas ja Tuukka päätyvät saunaan suutelemaan ja Luukas kertoo olleensa ihastunut häneen jo pidemmän aikaa. Tuukan perhe on lähdössä kesämökille neljäksi viikoksi, eikä Tuukan äiti anna hänelle lupaa jäädä yksin kotiin. Tuukka pyytää Luukasta mukaan mökille, jossa he jatkavat salaista suhdettaan.

Kun kesäloma on ohi ja koulu alkaa, pojille jää vähemmän aikaa tavata toisiaan. Luukaksen vanhemmat ovat syvästi uskonnollisia ja he ovat aina päättäneet kaikki poikansa asiat. Pojat viihtyvät paljon yhdessä, ja Luukaksen vanhemmat alkavat epäillä poikien seurustelevan. Tämän seurauksena poikien välit viilenevät eivätkä he ole puheväleissä vähään aikaan.

Aikaa kuluu ja pojat muuttavat eri paikkakunnille. He eivät näe toisiaan moneen vuoteen, mutta ajattelevat toisiaan kaiken aikaa. Eräänä iltana Tuukka menee läheiseen yökerhoon kavereidensa kanssa, ja tapaa siellä Luukaksen. Tuukka juo tyrmäystipoilla terästetyn juoman ja Luukas vie hänet asuntoonsa yöksi. Luukaksen isä omistaa huonekalufirman ja on lähettämässä poikaansa töihin toiselle puolelle Suomea uuteen avattavaan huonekalumyymäläänsä, kun huomaa Tuukan olevan taas kuvioissa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Luukas vastustaa isänsä tahtoa. Lopulta Luukaksen vanhemmat hyväksyvät poikien suhteen ja he muuttavat yhteen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Uma Karma - Kaiken se kestää suomalainen.com. Viitattu 19.8.2022.
  2. Fennica[vanhentunut linkki]