KMPlayer

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
KMPlayer
Kehittäjä KMPmedia
Kehityshistoria
Vakaa versio 3.3.0.33 / 12. heinäkuuta 2012
Tiedot
Ohjelmistotyyppi mediasoitin
Alusta Windows
Ohjelmointikielet Delphi
Lisenssi freeware
Aiheesta muualla
Verkkosivusto

KMPlayer (myös K-Multimedia Player ja KMP) on multimediasoitin Microsoft Windowsille. KMPlayer on saatavilla yli 40 kielellä, myös suomeksi, ja sillä on laaja maailmanlaajuinen käyttäjäkunta.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

KMP hallitsee laajan valikoiman audio-, video-, ja tekstitysformaatteja, sekä tukee äänen, videon ja pysäytyskuvien kaappaamista usealla menetelmällä. Ohjelma tarjoaa sekä sisäiset että ulkoiset suodattimet ympäristössä, jossa lähdesuodattimien ja lähdejakajien, dekooderien ja muunnossuodattimien sekä renderöijien väliset yhteydet voidaan vapaasti säätää koskematta DirectShow-arvojärjestelmään.

Käyttäjä voi KMPlayerin tarjoamilla toiminnoilla määrittää mediaansa erilaisia audio- ja videotehosteita, hidastaa tai nopeuttaa toistonopeutta muuttamatta äänenkorkeutta, valita videosta tiettyjä kohtia suosikkeihinsa, suorittaa poikkeuksellisen tehokkaan A-B kertauksen, uudelleenkartoittaa kaukosäätimen näppäimet kotiteatterikäyttöön tai muuttaa teemaa dynaamisesti median tyypistä riippuen. Laajan teemavalikoiman ja värisäätimien ansiosta se on täysin muokattavissa ja säätömahdollisuudet ovat erittäin laajat.

KMP pystyy myös toistamaan Side-by-Side (SbS) & Top-and-Bottom (TaB) muotoista 3D-sisältöä Anaglyph- ja Lomitus-muodoissa.

DirectShow-, QuickTime-, RealPlayer-, Winamp- ja MPlayer-arkkitehtuurit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka KMP perustuukin DirectShow-rakenteeseen, sen hybridirakenne tukee sisäisellä logiikalla myös Winamp, RealPlayer & QuickTime komponentteja. KMP pystyy käyttämään myös MPlayerin koodekkikirjastoa joidenkin formaattien toistoon, vaikkei sitä enää juurikaan tarvita. KMP:n hybridirakenne yhdistää tehokkaasti toisiinsa erilaiset DirectShow-suodattimet, Winampin DSP- ja sisääntulolisäosat sekä lukuisat sisäiset suodattimet.

Lisäksi KMPlayer pystyy selaamaan DVD-valikkoja käyttäen useiden muiden DVD-ohjelmistojen komponentteja, sekä vaihtoehtoisesti näyttämään tekstitykset käyttäen ulkoisia tekstitysten lataajia kuten DirectVobSub & DivXG400.

TV-virittimet ja kaukosäätimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

KMPlayer tukee sisäisesti Analogisia WDM ja Digitaalisia BDA viritinlaitteita sekä WinLirc/uICE yhteensopivia infrapuna-kaukosäätimiä.

Lisäosat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

KMPlayer tukee winamp2/5:n sisääntulo-, DSP-, efekti-, ja visualisaatiolisäosia, sekä joitakin yleisiä lisäosia KMPlayer tukee sisääntulo-, DSP/efekti-, ja visualisaatiolisäosia, sekä joitakin Winamp v2/5:n yleisiä lisäosia. Ennen käyttöä, käyttäjän tulee kuitenkin määrittää lisäosan polku ja asetukset.

  • Winamp lisäosat: sisääntulo, DSP (pinottavissa), vsualisointi (pinottavissa), yleiset lisäosat (mediakirjasto, yms.)
  • KMP:n omat videolisäosat (pinottavissa)
  • DScaler suodattimien tuki (pinottavissa)
  • HLSL pikselivarjostimet (pinottavissa)

KMP+ Palvelualusta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

KMP+ on palvelualusta jonka kautta käyttäjät voivat katsoa streemaamalla netistä elokuvia, televisiokanavia, musiikki- ja 3D-videoita, sekä pelata Flash-pelejä, yms. Se toimii samalla myös video- ja musiikki-kirjastona Albumitaide-osionsa kautta.

Tuetut tiedostot ja formaatit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alun perin Kang Young-Hueen kehittämä KMPlayer julkaistiin ensimmäistä kertaa 1. lokakuuta 2002.[1] Se käännettiin englanniksi vuosien 2004 ja 2005 välillä[2] ja suomeksi vuonna 2008.[3] Foorumeilla ilmoitettiin 5. maaliskuuta 2008 Pandora TV:n ostaneen KMPlayerin edellisen vuoden elokuussa. Samalla ilmoitettiin, että KMP tulee pysymään ilmaisohjelmana.[4] 8. maaliskuuta 2011 foorumeilla ilmoitettiin, että KMPlayer on eriytynyt Pandora TV:stä ja KMPmedia tulee jatkamaan kehitystä ja kehittämään kaupallisia multimediapalveluja KMPlayerin kautta.[5] 9. joulukuuta 2011 KMPmedia julkaisi uuden palvelualustan nimeltä KMP+, jonka kautta käyttäjät voivat streemata videoita ja musiikkia sekä pelata pelejä. KMPmedia mainitsi myös lehdistötiedotteessaan, että palvelualustalle tullaan lähitulevaisuudessa lisäämään sekä sosiaalisia että pilvi- ja 3D-palveluja.

Arvostelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Softpedian Ionut Ilascu antoi KMPlayerille 4/5 tähdestä, sekä Softpedia Pick palkinnon vuonna 2008.[6] CNETin Seth Rosenblatt arvosteli KMPlayerin vuonna 2008, antaen sille 5/5 tähdestä.[7] Lifehacker listasi vuonna 2009 KMPlayerin yhtenä viidestä parhaasta videosoittimesta ja nimesi sen Windowsin parhaaksi videosoittimeksi vuonna 2011.[8][9]. Myös Gizmo's Freewaren George J. ja FileClusterin Mihai Matei antoivat KMPlayerille 5/5 tähdestä vuonna 2011.[10][11]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]